Συντάχθηκε απο τον/την Χριστοδούλου Γεώργιος
|
Πέμπτη, 17 Μάιος 2012 16:56 |
Η ενότητα "Ρωτήστε τον Κτηνίατρο" θα παραμείνει ανενεργή για ορισμένο χρονικό διάστημα, λόγω φόρτου εργασίας.
Για οτιδήποτε χρειαστείτε μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2431077711.
Σας ευχαριστούμε.
|
You have no rights to post comments
Ερωτήσεις
αυτό το θεραπευτικό σχήμα είναι το πλέον σύνηθες, και έχει καλά αποτελέσματα στα περισσότερα ζώα. Οι εξετάσεις που σου είπε η γιατρός, είναι μάλλον μέτρηση τίτλου αντισωμάτων, και όντως το 6μηνο είναι καλό χρονικό διάστημα. Μπορείς φυσικά και πιο σύντομα να κάνεις αυτή την εξέταση, όπως επίσης και αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις κάθε 2-3 εβδομάδες, για να ελέγχεις την πορεία της υγείας του.
εμείς προτείνουμε να δίνεται στο κουτάβι πάστα για 3 μέρες συνεχόμενα, στη σωστή ποσότητα ανάλογα με το βάρος του, και κατόπιν μια φορά κάθε 10 μέρες. Υπάρχει περίπτωση να δίνεις μικρότερη δόση απ την απαιτούμενη.
Τελικά έχει πυομητρα και σε 2 μέρες θα της
Κάνουμε το χειρουργείο! Θα ήθελα να μάθω
Μετα απο πόσες μέρες θα μπορει να συκωθεί
Και γενικά ποτέ θα ζωηρεψει! Πρέπει να της
Κανω κάποια διατροφή; Πρέπει τις πρώτες
Μέρες να τρώει κατι διαφορετικό; Και γενικά
Άμα χρειάζεται κατι παραπάνω που πρέπει να
Ξερω αν μπορείτε να μου πείτε ! Ευχαριστώ
Πολυ
αυτές τις ερωτήσεις μπορεί να στις απαντήσει με ασφάλεια μόνο ο κτηνίατρος που έχει εξετάσει το ζώο, και θα κάνει την επέμβαση. Εμείς μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε, αφού δεν γνωρίζουμε την κατάσταση του ζώου και δε το έχουμε εξετάσει!
Θα πρέπει να το πας σε κτηνίατρο και ελέγξει την κατάσταση των δοντιών και να βγάλεις και ακτινογραφία κεφαλής για να δείτε την κατάσταση των ριζών, γιατί κατά πάσα πιθανότητα αυτές δημιουργούν το πρόβλημα στα μάτια. Επίσης τα οδοντικά προβλήματα συνοδεύονται με πόνο και μειωμένη λήψη τροφής, που μπορεί να εξηγήσει γιατί το κουνελάκι σου είναι πεσμένο. Ωστόσο, μπορεί να συνυπάρχει και κάποιο άλλο πρόβλημα, που θα χρειαστεί να το δει συνάδελφος για να κάνει διάγνωση και να επιλέξει την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή
είναι λίγο δύσκολο να έχει λεϊσμανίωση σκυλί 1 έτους, αν και όχι απίθανο. Υπάρχουν πολλές εξετάσεις που μπορείς να κάνεις για να διαπιστώσεις αν έχει κάτι παθολογικό. Υπάρχουν γρήγορα τεστ όπου με λιγες σταγόνες αίμα μπορούμε να ελέγξουμε ένα ζώο για λεϊσμανίωση, διροφιλαρίωση, ερλιχίωση, κ.ά. Επίσης γίνονται αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις που είναι αξιόπιστοι δείκτες της υγείας ενός ζώου. Επισκέψου έναν κτηνίατρο και ζήτα να κάνεις τέτοιες εξετάσεις. Αν όλα βγουν καλά, δοκίμασε μια ξηρά τροφή πολύ καλής ποιότητας, και όλα θα πάνε καλά.
το κουταβάκι μάλλον κόλλησε τον Parvo ιο, ευρέως γνωστό ως τύφο. Μόνο του, χωρίς εντατική θεραπεία, είναι μάλλον απίθανο να τα καταφέρει. Θέλει άμεσα υποστήριξη με ορούς, αντιβιώσεις ενδοφλέβια, αντιεμετικά. Υποθέτω ότι δεν έχει όρεξη για φαγητό, απόρροια της λοίμωξης. Αν εξακολουθεί να τρώει, θα βοηθήσει στη διάρροια βρασμένο ρύζι με κοτόπουλο. Υπάρχει τέλος και η περίπτωση να μην έχει Παρβο ίωση, αλλά μια απλή γαστρεντερίτιδα .
η θερμομέτρηση των σκυλιών γίνεται με κοινό θερμόμετρο, από το απευθυσμένο. Η φυσιολογική θερμοκρασία για ένα κουτάβι είναι 38-39,2 βαθμούς, με μικρές αποκλίσεις. Οι αναπνοές γύρω στις 30-40.Μπάνιο μπορείς να του κάνεις και πιο μικρό, με ειδικό σαμπουάν, αρκεί να μη μπει στα μάτια και στα αυτιά του.
πιθανότατα πρόκειται για ψώρα των κουταβιών. Ωστόσο οι δερματοπάθειες είναι πάρα πολλές, και θα πρέπει να το δει κτηνίατρος για να κάνει οριστική διάγνωση και να δώσει θεραπεια.
μπορείς είτε να κάνεις αποπαρασίτωση στη σκυλίτσα 20 μέρες πριν τη γέννα, είτε να περιμένεις να γεννήσει, και να κάνεις στη συνέχεια σε κείνη και στα κουτάβια. Είναι ασφαλείς και οι 2 επιλογές.
η πολυουρία και η πολυδιψία είναι αποτέλεσμα της χορήγησης κορτιζόνης, και δεν πρέπει να σε ανησυχούν. Όσον αφορά την ταχυπαλμία, είναι προφανές ότι πρέπει να το δει άμεσα κτηνίατρος.
Η σκυλίτσα μου πριν 2 μήνες αδιαθέτησαι στους
4 μήνες της τελείωσε 22-2 και τώρα στης
22-3 πάλι τι να κανω γιατί έχω αρχίσει και
Ανησυχώ;;
μπορεί το αίμα που βλέπεις να μην είναι ¨περίοδος¨ δηλαδή ο πρόοιστρος της σκύλας, αλλά αίμα από το γεννητικό ή το ουροποιητικό σύστημα. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να εξεταστεί ενδελεχώς από κτηνίατρο. Αν όντως έχει ανώμαλους και συνεχείς οιστρικούς κύκλους, η οριστική λύση είναι η στείρωση.
δε χρειάζεται να ανησυχείς για κάτι. Αυτό που θα πρέπει να της παρέχεις, είναι μια ξηρά τροφή καλής ποιότητας, με αυξημένες πρωτείνες. Αντίστοιχα, μόλις γεννήσει επίσης χρειάζεται πολύ καλή τροφή, λόγω των τεράστιων αναγκών λόγω γαλουχίας. Υπάρχουν ειδικές τροφές (πχ της Royal canine) για γαλουχούσες σκύλες και τα κουτάβια τους. Για να γεννήσει θα χρειαστεί μόνο ένα ήσυχο μέρος στο σπίτι, με ελάχιστη παρουσία ανθρώπων, για να μη στρεσσάρεται. Ο μόνος τρόπος να δεις πόσα μωρά έχει, είναι ο υπέρηχος, ένα μήνα περίπου μετά την σύλληψη.
οι μολυσμένες με λεισμάνια σκνίπες είναι πάρα πολλές στην Ελλάδα, για αυτό και έχουμε τεράστια ποσοστά μόλυνσης στα σκυλιά. Αν έχεις πεσμένο ανοσοποιητικό (δεν ξέρω τι χειρουργείο έκανες και τι φαρμακευτική αγωγή παίρνεις) υπάρχει περίπτωση να μολυνθείς με λεισμάνια, εφόσον τσιμπηθείς από μολυσμένη σκνίπα. Το να διώξεις το σκύλο δεν μειώνει την επικινδυνότητα όμως για εσένα, γιατί κυκλοφορούν όπως σου είπα τεράστιοι πληθυσμοί μολυσμένων σκνιπών, ανεξάρτητα με το αν έχεις εσύ στο σπίτι σκύλο με λεισμανίωση. Εφόσον μάλιστα βάζεις αμπούλα και περιλαίμιο με εντομοαπωθητική δράση στο σκύλο, διώχνεις και τις σκνίπες από το περιβάλλον του σκύλου άρα και από το δικό σου. Επομένως, ο σκύλος προστατεύεται να μην μολύνει άλλες σκνίπες και έμμεσα προστατεύει και εσένα γιατί τις διώχνει από το περιβάλλον που βρίσκεται. Επίσης, το zylapour μειώνει τη δυνατότητα να μολύνει ο σκύλος άλλες σκνίπες, άρα καταστέλλει τη δυνατότητα να δρα ως "φορέας" του νοσήματος. [συνεχίζεται... ]
Γενικά τα πολύ μικρά ορφανά γατάκια έχουν υψηλά ποσοστά θνησιμότητας και μερικές φορές πεθαίνουν, όσο καλά και να τα φροντίσεις. Καταρχήν θα πρέπει να αυξήσεις τη συχνότητα ταΐσματος, ανά 2ωρο. Επίσης, σημασία έχει η ποιότητα του γάλακτος που δίνεις καθώς και η συγκέντρωση (πόσο πυκνό το κάνεις). Τέλος, θα πρέπει να δώσεις αντιπαρασιτική αγωγή (πάστα για τα σκουλήκια). Επειδή ανέφερες ότι έχουν τσίμπλες, μπορεί να έχουν λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού, που είναι πολύ συχνό στα νεαρά γατάκια, οπότε θα χρειαστεί να τους δώσεις και αντιβίωση. Τέλος, στο γάλα που τους δίνεις μπορείς να προσθέσεις και λίγο ριζάλευρο, την παιδική τροφή σε σκόνη που κυκλοφορεί στα σουπερμάρκετ
Έχω ένα Μαλτέζ 4 χρονών και θέλω να το ζευγαρόσω εχθές άρχισε η περίοδος.Θα πρέπει να την βάλω για ζευγάρωμα στο τέλως της περιόδους όπου θα είναι ακόμα πρισμένη ή ενδιάμεσα;
η φάση που έχει αιμορραγία η σκυλίτσα είναι ο πρόοιστρος και εξυπηρετεί στο να έλκει τα αρσενικά αλλά συνήθως τα θηλυκά δεν δέχονται επίβαση. Αυτή κρατάει κατά μ.ο. 7 ημέρες και μετά έρχεται ο οίστρος που το αίμα συνήθως (όχι όμως πάντα) σταματάει, η σκύλα εξακολουθεί να είναι πρησμένη και δέχεται την επίβαση. Ένας σχετικά ασφαλής τρόπος είναι γύω στις 5 ημέρες από τότε που ξεκίνησε το αίμα, να πας τη σκυλίτσα σου στο αρσενικό και να την αφήσεις γύρω στις 10 ημέρες. Αυτό είναι το ιδανικό για να γνωριστούν και να δεχτεί το θηλυκό την επίβαση πιο εύκολα. Αν δεν θέλεις να την αφήσεις τόσες πολλές μέρες τότε θα την πηγαίνεις για το ίδιο χρονικό διάστημα μέρα παρά μέρα στον αρσενικό. Καλό είναι να είναι μόνα τους, μερικά κομπλάρουν αν τους παρακολουθούν οι ιδιοκτήτες, ειδικά αν είναι η πρώτη φορά
πριν μια βδομαδα πηρα ενα κουταβακι 3 μηνων,ημιαιμο γκριφον και ξεκινησα με pedigree junior ξηρα τροφη αλλα εκανε διαρροιες και εμετους.πριν 3 μερες ο κτηνιατρος μου εδωσε την royal canin και με το που του δωσω την τροφη αλλαζει πολυ η συμπεριφορα του,γινεται επιθετικο,γαυγι ζει συνεχεια και δεν αφοδευει κανονικα.ολα αυτα γινονται απο τη μερα που αλλαξε η τροφη του και διαρκει για καμια ωρα αφου φαει.μετα ηρεμει.ειναι φυσιολογικο;θα μπορουσε να φταιει η τροφη γι αυτην την αλλαγη;
ευχαριστω εκ των προτερων
τι εννοείς δεν αφοδεύει κανονικά? Κάνει διάρροιες? Η συμπεριφορά που αναφέρεις μπορεί να οφείλεται σε μια προσπάθεια διεκδίκησης της τροφής, δηλαδή να αγριεύει για να μην του την πάρεις. Αυτό θέλει εκπαίδευση για να σταματήσεις αυτήν τη συμπεριφορά
είναι πολύ σύνηθες για τα σκυλιά να μασουλάνε χόρτα και μετά καμιά φορά τα κάνουν εμετό. Δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ανησυχείς. Θα πρέπει όμως να προσέχεις να μην τρώει άλλα ξένα σώματα (ξύλα, πέτρες, σακούλες, πλαστικά κλπ) γιατί αυτά μπορεί να του δημιουργήσουν πολλά προβλήματα
αν ήταν χωρίς παρακολούθηση έστω και για λίγο, υπάρχει πιθανότητα εγκυμοσύνης
έχουμε ένα σκύλο Ντοπερμαν και οι γείτονες παραπονιούνται ότι τους ενοχλεί επειδή γαβγίζει. δυστυχώς εμείς δεν είμαστε σε θέση να ο γνωρίζουμε αυτό διότι τον έχουμε σε ένα αγρόκτημα. Η μόνη λύση που σκεφτήκαμε και μας εξυπηρετεί είναι να του βάλουμε φίμωτρο τις βραδινές ώρες. όμως αυτό είναι ασφαλές? θα μας βοηθούσε? ο σκύλος είναι 1 χρονων.
η μόνη λύση σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι να πάρεις ένα ειδικό κολλάρο, που μπαίνει σφιχτά στο λαιμό του σκύλου, ενεργοποιείται με το γάβγισμα και προκαλεί μια ελαφριά ηλεκτρική εκκένωση. Έτσι ο σκύλος πολύ σύντομα κόβει το γάβγισμα τις ανεπιθύμητες ώρες.
ο μικρόσωμος σκυλος μου(2 ετων)δε τρωει με τιποτα τη ξηρα τροφη.Εχω παρει τις περισσοτερες μαρκες,αλλα δυστυχως τιποτα.
Τρωει παρα πολύ τη ξηρα τροφη της γατας
θα ηθελα να μαθω αν κανει κακο που τρωει της γατας.
Σε περιπτωση που δε κανει κακο θα ηθελα να μου προτείνεται μια ξηρα τροφη γατας για το σκυλο
Καταλαβαινω ότι ειστε γιατρος κ ασχολεισται μονο με τις φαρμακευτικες τροφες,αλλα μια μικρη βοηθεια θα την ηθελα
Σας ευχαριστω εκ των προτερων
η συμβουλή μας είναι να δοκιμάσεις την ξηρά τροφή της royal canine για μικρόσωμα σκυλιά, κάτω από 10 κιλά. Ακόμη και πολύ δύστροπα ζώα, που έτρωγαν μόνο μαγειρευτά φαγητά, την αποδέχονται εύκολα.
πιστεύουμε ότι είναι ασφαλές να το κάνεις στο σκυλάκι σου.
τα φάρμακα είναι όντως τα ενδεδειγμένα για τη λεϊσμανίωση, και είναι αυτά που χρησιμοποιούμε και εμείς. Η μόνη παρατήρηση, είναι ότι το leishguard στα πρώτα στάδια της νόσου, η κατασκευάστρια εταιρία το προτείνει ακόμη και για αποκλειστική θεραπεία (δε δίνεις μετά το milteforan). Απ΄την άλλη, δεν είναι ακριβό φάρμακο, και δε θα σας επιβαρύνει οικονομικά η χρήση του, μπροστά στο συνολικό κόστος της θεραπείας.
Exo ena dogo argentino 19 minion Kai Gia deuteri sinexi fora mou kani anemogastri.ti prepi na Kano??
δυστυχώς δεν υπάρχουν και πολλά που μπορείς να κάνεις. Ο μοναδικός οριστικός τρόπος πρόληψης, είναι να στειρωθεί η σκυλίτσα.
Το σκυλάκι μου (mini pin 2 kg, 2 χρόνων, εμβολιασμένο και κατα της λεισμανίωσης, καθε μηνα χαπάκι milbemax, τροφή royal canin αλλα την αλλάζουμε συχνά τελευταία επειδή είχε λίγο διαρροια πριν 2 μήνες είχαμε δώσει μια της μάρκας αυτής που βοηθάει σαυτο, και μόλις τελείωσε επειδή είπα στον κτηνίατρο οτι μου φαίνεται αρκετά αδύνατο , πρότεινε να δοκιμάσω την mother care που τρώνε κανονικά οι σκύλες οταν θηλαζουν και τα μικρά τους, αυτήν τρώει εδώ και 3 εβδομαδες)
Σημερα λοιπόν ξύπνησε πριν λίγο και παρατήρησα πολυ έντονους θορύβους απ την κοιλίτσα του, εδώ 20 λεπτά δεν εχει σταματήσει, και οταν με πλησίασε είδα οτι στο λαιμό του απο κάτω, ελαφρώς προς τα αριστερά σαν να εχει φουσκώσει το δέρμα απο μέσα σχηματίζοντας μια χοντρή γραμμή μακρουλή, ειναι μαλακό πολυ. Το ίδιο και δεξιά και αριστερά στα μαγουλακια, αλλα σαν δυο φουσκαλες φαινεται. Μήπως ειναι αποτον ύπνο, αλλα δεν το εχω ξανά παρατηρήσει. Αυτη τη στιγμή κοιμάται.
Σας ευχαριστώ πολυ!
γενικά, δε συνηθίζεται να εμφανίζονται μορφολογικές αλλαγές μετά τον ύπνο στα σκυλιά! Δε μπορώ να καταλάβω τί είναι αυτό που περιγράφεις, οπότε καλό θα είναι να το δει κάποιος κτηνίατρος. Πες μου αν θέλεις, αν συνεχίζει να υπάρχει αυτό που είδες, και τί μορφή έχει.
τα κουτάβια γενικά κοιμούνται πολλές ώρες τις ημέρας. Ειδικά αν παίζουν και κουράζονται, θα κοιμούνται και πιο συχνά. Βέβαια αυτό δε δικαιολογεί ληθαργικότητα του ζώου. Οι ιώσεις των κουταβιών, που είναι πολύ συχνές, ξεκινάνε με αδιαθεσία και έλλειψη όρεξης για φαγητό και παιχνίδι. Δυστυχώς δε μπορούμε να εκτιμήσουμε χωρίς να το δούμε τί απ' τα παραπάνω συμβαίνει. Καλό θα ήταν να επισκεφτείς ξανά έναν κτηνίατρο.
μπορείς απλά να του κάνεις ένα καλό μπάνιο με σαμπουάν για σκύλους.
δυστυχώς χωρίς να δούμε το ζώο, δε μπορούμε να εκφέρουμε γνώμη. Γενικά, δε συνηθίζεται δύο μέρες μετά την επέμβαση η τομή να βγάζει δύσοσμα΄υγρά. Ίσως πρόκειται για κάποια μετεγχειρητική επιπλοκή (λοίμωξη). Λογικά το ζώο είναι καλυμμένο ακόμη από τα αντιβιοτικά του χειρουργείου. Να είσαι σε επαφή με τον κτηνίατρό σου, γιατί είναι ο μόνος που μπορεί να εκτιμήσει αν έχει όντως μολυνθεί η περιοχή και χρήζει αντιμετώπισης. Τέλος, ναι, ανάλογα πώς θα εξελιχθεί, θα μπορούσε να χρειαστεί νέο χειρουργείο για να δει ο γιατρός τι συμβαίνει στην κοιλιά του ζώου.
λογικά δε θα έχει πρόβλημα αν κάνει μπάνιο, αλλά καλό θα ήταν να το αφήσεις μέχρι να κλείσει εντελώς η πληγή.
οι σκύλες έχουν οίστρο δύο φορές το χρόνο, και μόνο τότε μπορούν να ζευγαρώσουν. Αν η σκυλίτσα μεγαλώσει σε ηλικία, και δε γεννάει, υπάρχει κίνδυνος να πάθει πυομήτρα. Φυσικά, επειδή δε μπορείς να τη βάζεις συνεχώς να γεννάει, η καλύτερη λύση είναι να να κάνεις κάποια γέννα αν το θέλεις, και μετά να τη στειρώσεις. Συνήθως τα κουταβάκια παραμένουν με τη μαμά τους για τουλάχιστον 40 μέρες.
οι περισσότεροι ιδιοκτήτες βλέπουν αισθητή βελτίωση αν αλλάξουν τροφή, με μια καλύτερης ποιότητας. Αν αυτό δε βοηθήσει, μπορείς να αγοράσεις κάποιο ειδικό λάδι με Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα, που θα βελτιώσει την ποιότητα του τριχώματος.
τα δύο φάρμακα που μπορείς να έχεις εύκολα μαζί σου, και να κάνεις με ασφάλεια, είναι το Filtalon και η Ατροπίνη. Το πρώτο είναι ισχυρό εμετικό, και μπορείς να το κάνεις άμεσα, αν δεις τον σκύλο να έχει φάει κάτι ύποπτο. Η ατροπίνη είναι το αντίδοτο στη δηλητηρίαση από οργανοφωσφορικά (φυτοφάρμακα), που περιέχουν οι περισσότερες φόλες. Έχοντας μαζι σου δύο αμπούλες απ το καθένα, και κάνοντάς τα ενδομυϊκά, θα παρέχεις τις πρώτες βοήθειες μέχρι να φτάσεις σε κτηνίατρο. Κορτιζόνη (μεθυλοπρεδνιζο λόνη) μπορείς να έχεις μαζί σου, και να τη χορηγήσεις ενδομυϊκά μόνο σε κατάσταση shock του ζώου, έπειτα από τσίμπημα οχιάς. Η δόση είναι πολύ μεγάλη, και θα χρειαστείς ένα φιαλίδιο των 1000mg (16ml). Ότι και να συμβεί πάντως, μην αμελήσεις μετά να πας άμεσα σε κτηνίατρο.
εχω ενα κουταβακι Μαλτεζ και θα ηθελα να το ζευγαροσω ποιο μηνα θα πρεπει να το παω τι πρεπει να κανω για να μεινει εγγυος;
για αρχή θα πρέπει να βρεις τον ανάλογο αρσενικό. Όταν δεις να έρχεται αίμα στη σκυλίτσα σου, το καλύτερο είναι να έρθουν σε επαφή τα δυο ζώα και να μείνουν μαζί για μερικές μέρες, μέχρι να τα δείτε να ζευγαρώνουν και να "κολλάνε" μερικές φορές. Αυτός είναι ο μόνος σίγουρος τρόπος να ζευγαρώσουν δύο άγνωστα σκυλιά και χωρίς προηγούμενη εμπειρία. Διαφορετικά, η έλλειψη εμπειρίας ή το στρες κατά τη μετακίνηση και γνωριμία τους, μπορεί από μόνα τους να είναι αποτρεπτικά για το ζευγάρωμα.
Όσον αφορά τον βήχα, έχει άλλα συμπτώματα? Τι είδους αντιβιώσεις έχεις δώσει, σε τι δόσεις και για πόσο καιρό? Μπορεί να είναι μια απλή τραχειοβρογχίτι δα που απλά θέλει πιο επίμονη αγωγή. Αναφορικά με τη σκιά στην ακτινογραφία, αν δεν μας τη στείλεις να τη δούμε, δεν μπορούμε να έχουμε άποψη
Εχω μια κουταβινα 4 μηνων και την ειχα πανω στην ταρατσα.Οταν ξαφνικα χτες το βραδυ που την αφησα ηταν μια χαρα. της εδωσα φαγητο να φαει και σημερα το πρωι που πηγα να την δω ειδα οτι ειχε κανει παντου διαρροιεσ και εμετους.(ειχε βγαλει το φαγητο που εφαγε ατοφιο).Ωστοσο να αναφερω οτι στην ταρατσα εχουμε θερμομονωση με μπετο και απο κατω πολυορεθανη, η οποια παει και ξυνει την πολυουρεθανη που ειναι στα τοιχοματα της ταρατσας και καποια μικρα κομματακια τα αντιλιφθηκα στον εμετο της.τι μπορω να κανω γιατι δεν εχει καθολου διαθεση και κανει μικρους σπασμους ενω ειναι ξαπλωμενη και κουλουριασμενη. τι μπορω να ακων για να την βοηθησω???την πηγα στον κτηνιατρο αλλα μου ειπε να της κανω νηστια μεχρι αυριο και της εκανε 2 ενεσεις (ZANTAC KAI BETAMOX), χωρις να της κανει κατι αλλο.Τι μπορω να κανω για να την βοηθησω?????
δυστυχώς τα συμπτώματα που περιγράφεις είναι πολύ γενικά, και όχι ειδικά για κάποια πάθηση. Θα μπορούσε πχ ένα κουτάβι ανεμβολίαστο να έχει κολλήσει κάποια ίωση, ή να έχει όντως φάει ξένο σώμα (πχ την πολυουρεθάνη που αναφέρεις) και να έχει προκαλέσει έμφραξη στον πεπτικό σωλήνα. Αν θέλεις να κάνεις ότι είναι δυνατό για να το βοηθήσεις, επισκέψου έναν κτηνίατρο και ζήτα του να κάνετε εξειδικευμένες εξετάσεις, όπως ακτινογραφίες με σκιαγραφικές ουσίες ή υπερηχογράφημα, που λογικά θα δείξουν αν έχει φάει κάποιο ξένο σώμα.
η σωματική ανάπτυξη ενός σκύλου, μπορεί να υπακούει σε γενικούς κανόνες της φυλής (αν είναι καθαρόαιμο), αλλά συχνά εμφανίζει αποκλίσεις, ανάλογα το γενετικό δυναμικό του ζώου (δηλαδή τους προγόνους του). Το μόνο που θα πρέπει να κάνεις, είναι να του παρέχεις βιομηχανοποιημέ νη τροφή καλής ποιότητας, που προορίζεται για κουτάβια.
αυτά που μας περιγράφεις, είναι πολύ γενικά, και απλά δείχνουν ότι το σκυλί δεν είναι καλά. Το σκυλί θα μπορούσε να έχει μια χρόνια λοίμωξη, πχ λεϊσμανίωση. Για να διευκρινιστεί αυτό χρειάζονται απαραίτητα περαιτέρω ειδικές εξετάσεις.
όχι, δεν είναι καλή η πρακτική να δίνεις προληπτικά φάρμακα στα ζώα. Αν κάποιο απ αυτά εμφανίσει κάποιο πρόβλημα, όπως η γατούλα που βήχει, πρέπει να γίνει αγωγή μόνο σ αυτό. Τα μόνα φάρμακα που μπορείς να δίνεις προληπτικά, είναι παρασιτοκτόνα για τα έσω και τα έξω παράσιτα.
πολλές φορές για να μας "βγει" η δόση ενός φαρμάκου θα χρειαστεί να δώσουμε λίγο παραπάνω. Το τόσο λίγο, δεν αποτελεί πρόβλημα. Άσε που στην ερλιχίωση μερικές φορές αναγκαζόμαστε να πάμε σε μεγαλύτερες δόσεις. Θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις αγωγή για 4 εβδομάδες, οπότε αν δεν σου φτάσουν τα χάπια, θα πάρεις και άλλο κουτί.
υπάρχει περίπτωση να έχει δυσανεξία σε μερικά συστατικά των τροφών. Συνήθως ο μόνος τρόπος να το διαπιστώσεις είναι η "θεραπευτική ανταπόκριση", δηλαδή να σταματάει τη διάρροια με ειδική δίαιτα και μετά να την ξεκινάει μόλις θα δώσεις κανονική τροφή. Αν κάνει φυσιολογικά κόπρανα, έστω και περιστασιακά, με μη ειδική δίαιτα, μάλλον είναι θέμα διαταραχής της εντερικής χλωρίδας, οπότε θα σου συνιστούσαμε να επιμείνεις με δίαιτα, προβιοτικά και ίσως αντιβιοτικά, σε συνδυασμό. Αν όντως αποδειχθεί ότι έχει δυσανεξία, θα πρέπει να βρεις ποιες ζωικές πρωτεΐνες δεν την πειράζουν (εμπορικό, κλινικό, ή μαγειρευτό σιτηρέσιο) και να τρώει αυτές για όλη του τη ζωή αυτές τις τροφές. Τέλος, αν δεν ανταποκρίνεται σε καμία αγωγή, θα πρέπει να ψάξεις για άλλα νοσήματα του πεπτικού, λιγότερο συχνά, με πιο εξειδικευμένες εξετάσεις, όπως ενδοσκόπηση και πιθανόν βιοψία εντέρου.
θα ηθελα να ρωτησω για τη γη διατομών η διατομίτης,αν μπορω να το χρησιμοποιω για το μικροσωμο σκυλο μου(πανω στη γουνα του)επειδή εχουμε πρόβλημα με τους ψυλλους.Υπαρχει κ σκευασμα διατομιτη που πηγαινει κ στο φαγητο του σκυλου κ ποσο καιρο πρεπει να το χρησιμοποιω
την ουσία που αναφέρεις δε την έχουμε χρησιμοποιήσει ποτέ, και δε γνωρίζουμε την αποτελεσματικότ ητά της.
Έχουμε ένα σκυλάκι. Είναι θηλυκό σαρπέι με χάσκι και είναι 5 ετών. Δίχως να έχουμε κάποια ένδειξη, οι τελευταίες εξετάσεις έδειξαν ερλιχίωση 1/1600 και λεισμανίαση 1/100. Ακολουθήσαμε αγωγή για την ερλιχίωση με χαπάκια Ronaxan των 100mg και μένει να κάνουμε επαναληπτικές εξετάσεις. Ο κτηνίατρος δεν μας είπε να κάνουμε τίποτα περαιτέρω για την λεισμανίαση καθώς το ποσοστό είναι σχεδόν ανύπαρκτο. Το ερώτημά μου είναι αν το 1/100 είναι ανύπαρκτο και αν όντως είναι τότε μήπως να κάναμε το εμβόλιο; Επίσης ταυτόχρονα το σκυλί έπαθε "ανεμογκάστρι" όπου και πάλι δεν μας συστήθηκε κάποια αγωγή. Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
ο τίτλος αντισωμάτων 1/100 είναι οριακά χαμηλός. Σίγουρα θα συστήναμε μια επανεξέταση σε 3-4 μήνες. Τώρα κατά πόσο σε αυτό το χρονικό διάστημα έχει νόημα να κάνει αγωγή είναι αμφιλεγόμενο. Ίσως να έδινες κάποιο από τα "βοηθητικά" φάρμακα κατά της λεϊσμανίωσης, όπως αλλοπουρινόλη ή το Leishguard. Αν θες συζήτησε με τον συνάδελφο τις επιλογές αυτές.
Όσον αφορά την ψευδοκύηση, είναι ένα φαινόμενο που περνάει μόνο του, θα πρέπει όμως να προσέξεις αν οι μαστοί παράγουν πολύ γάλα τότε υπάρχει κίνδυνος μαστίτιδας. Οπότε σε αυτή την περίπτωση καλό θα ήταν να δώσεις φάρμακα που διακόπτουν την γαλακτοπαραγωγή
συγγνώμη για την καθυστέρηση. Ελπίζω να έχει περάσει το πρόβλημα του γατούλη σου. Ωστόσο, αν ακόμα ταλαιπωρείται, εφόσον σταμάτησαν τα συμπτώματα με συντηρητικά μέτρα (zantac, pripmeran) δεν υπάρχει λόγος να δώσεις αντιβιοτικά, πόσο μάλλον εφόσον τον πειράζουν. Θα τον βοηθήσουν και τα προβιοτικά
δε μπορούμε με κανένα τρόπο να προβλέψουμε το μέγεθος των κουταβιών, από δύο ανισομεγέθεις γονείς. Το σενάριο που φοβάσαι, αν έχει μείνει έγκυος η σκυλίτσα, είναι πιθανό. Μάλλον το καλύτερο είναι να επισκεφτείς τον κτηνίατρό σου και να κάνετε τερματισμό της κύησης, ή και στείρωση της σκυλίτσας.
ενήλικος γιγαντόσωμος σκύλος 3 ετών με διάγνωση καλαζαρ προ 4μήνου 1/3200 ακολούθησε θεραπεία με milteforan κ σταθερή λήψη zylapour. Αρχικά με πολύ υψηλές τιμές crea 4,7 k bun 53 οι οποίες με αυστηρή διατροφή ξηράς Purina φαρμακευτικής και άπαχο στήθος κοτόπουλο+ρύζι, ανθότυρο κ ασπράδι αυγού έπεσαν σε 1,5 και 23 αντίστοιχα(εντό ς φυσιολογικών τιμών στο δεδομένο εργαστήριο που επαναλαμβ μηνιαίως). Στην τελευταία όμως η crea αυξήθηκε στο 1.8 και η ουρία στο 31, τον τελευταίο μήνα η μόνη αλλαγή υπήρξε στην παύση χορήγησης συμπληρώματος renal kidney για δέσμευση φωσφόρου. Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό κ θα προτείνατε κάποιο άλλο μέτρο?σας ευχαριστώ πολύ
η αύξηση των τιμών των ενζύμων είναι λογική απόρροια της παύσης χορήγησης ειδικής τροφής. Η αύξηση του φωσφόρου, του νατρίου και των πρωτεϊνών συντέλεσαν σε αυτό. Η αύξηση των τιμών που περιγράφεις δεν είναι δραματική, αλλά η καλύτερη λύση είναι να συνεχίσεις την κλινική δίαιτα και να μη δίνεις μαγειρεμένα φαγητά.
Ευχαριστώ ξανά.
Τα Drontal δεν την πιάνουν καθόλου πια, λίγο το Advocate, την έπιανε το Panacur αλλά είναι 8,5kg και η δόση είναι πολύ μεγάλη και το περισσότερο το φτύνει.
Το μόνο που την πιάνει τώρα είναι το Milbemax. Μόλις το πάρει σταματάει αμέσως η φαγούρα. Ο κτηνίατρος μας είπε ότι πρέπει να το παίρνει κάθε μήνα γιατί είναι δυνατό (όχι κάθε 16 μέρες όπως της δίναμε το Drontal). Στις 20 μέρες όμως αρχίζει ξανά να ξύνεται και μέχρι να φτάσει στις 30 μέρες για να ξαναπάρει πάλι έχει κάνει πληγές. Ξέρω ότι τα σκουλήκια στις 16 μέρες πια γεννάνε αυγά οπότε με δοσολογία κάθε μήνα δεν καταστρέφονται οριστικά.
Ερώτηση - εάν μπορεί να παίρνει το Μilbemax κάθε 16 μέρες για να τα καταστρέψουμε επιτέλους.
Ευχαριστώ
πως ξέρεις ότι η γάτα σου έχει σκουλήκια και ότι δεν έχουν εξαφανιστεί με τόσα αντιπαρασιτικά που έχεις δώσει όλα αυτά τα χρόνια? Τα βλέπεις στα κόπρανα ή μήπως βλέπετε αυγά στο μικροσκόπιο? Γιατί η αλλεργία στα ενδοπαράσιτα (που είναι η μοναδική περίπτωση που μια γάτα θα ξύνεται λόγω ενδοπαρασίτωσης ) είναι αρκετά σπάνια και ειλικρινά αμφιβάλλω ότι η γάτα σου έχει ακόμα σκουλήκια.
Υπάρχουν πολλά άλλα αίτια κνησμού στην γάτα, με τις αλλεργίες (τροφική, ατοπική) πολύ συχνές. Θα σε συμβούλευα να αναθεωρήσεις την διάγνωση της παρασίτωσης και να ψάξετε άλλα αίτια κνησμώδους δερματοπάθειας
Την έχουμε εξέταση για τροφική αλλεργία -δεν έχει, ούτε ατοπική δερματίτιδα. Είναι δύσκολο να δω τα σκουλήκια στα κόπρανα γιατί πάει σε άμμο και καλύπτονται. Είχαμε βρει παλιά στα κόπρανα αυγά, επίσης έβγαζε ζωντανά σκουλήκια από τον ποπό το ένα πίσω από το άλλο (όχι με τα κόπρανα) και εκείνο μετά από εντατική θεραπεία με Drontal.
Milbemax πήρε μόνο 2 φορές- Οκτώβριο και Νοέμβριο. Εδω και ένα μήνα πάλι άρχισε να ξύνεται, έτρεχαν δάκρυα από τα μάτια της, έτρεχε η μύτη της. Για τα συμπτώματα της αλλεργίας έπαιρνε 10 mg Prednizolon την μέρα, χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Μόλις πήρε το Milbemax σταμάτησαν όλα - ούτε ξύνεται, ούτε τρέχουν τα μάτια και η μύτη της. Σταμάτησα και το Prednizolon και είναι καλά.
Κάθε φορά που κάνει εντατική θεραπεία με κάποιο αντιπαρασιτικό καθαρίζει για 1-2 χρόνια και παίρνει μόνο για συντήρηση και μετά αρχίζει σιγά-σιγά να ξαναγεμίζει με παράσιτα με όλα τα επακόλουθα συμπτώματα αλλεργίας.
εφόσον το έχετε ψάξει διεξοδικά από
όσο φαίνεται, θα έλεγα πως ναι, μπορείς να το δώσεις στις 16 ημέρες. Επίσης, θα πρέπει να απομακρύνεις τις ακαθαρσίες από την άμμο αμέσως για να μην επαναμολύνεται από τα αυγά.
από τον Ιούνιο χορηγώ προληπτικά στο σκύλο μου (Γερ. Ποιμενικό) milbemax και αρχές Δεκεμβρίου εμφάνισε κάποια συμπτώματα (εμετό, σιελόρροια και σποραδικά ταχύπνοιες). Μετά από τεστ (διπλό για επιβεβαίωση) που του έκανα διαπιστώθηκε διροφιλαρίωση!Τ α συμπτώματα εμφανίστηκαν 7 μήνες μετά, πράγμα που μάλλον σημαίνει ότι είχε μικροφιλάριες πριν την χορήγηση του milbemax, οι οποίες αναπτύχθηκαν.
Ερώτηση:
α)μπορώ με κάποιον τρόπο να μάθω αν είναι επιβαρυμένος με πολλές ή λίγες διροφυλάριες
β)αν είναι σε πολύ αρχικό στάδιο μπορώ να συνεχίσω τη χορήγηση milbemax αντί της θεραπείας (την οποία φοβάμαι γιατί έχω ήδη χάσει ένα σκυλί;)για περιορισμό των μικροφιλαριών και μόνο ή αυτό αντεδείκνυται;
Ο γιατρός με προτρέπει για την κλασική θεραπεία.
Οποιαδήποτε συμβουλή σας θα ήταν χρήσιμη. Ειλικρινώς, είμαι σε απόγνωση
Ευχαριστώ για την κατανόησή σας
Δεν υπάρχει τρόπος ξέρουμε τον ακριβή αριθμό των σκουληκιών σ' ένα ζώο. Ωστόσο, υπάρχουν κλινικά και ακτινολογικά κριτήρια με βάση τα οποία κατατάσσουμε κλινικά την νόσο και επιλέγουμε αντίστοιχα θεραπευτικό πρωτόκολλο. Η χορήγηση Milbemax σκοτώνει τις προνύμφες (ανήλικα παράσιτα) και αποτρέπει την επιμόλυνση από περισσότερα παράσιτα, αλλά δεν θα έχει καμία επίδραση στα ενήλικα σκουλήκια και αυτά είναι που προκαλλούν το πρόβλημα. Η χορήγηση μικροφιαλαριοκτ όνου μόνο αγωγής προτείνεται σε νόσο σταδίου Ι, που η διάγνωση είναι εργαστηριακή και δεν υπάρχουν κλινικά ευρήματα.Ο σκύλος σου όμως έχεις κλινική συμπτωματολογία και αν δεν προβείς σε θεραπεία υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εξελιχθεί κάποια στιγμή σε καρδιακή ανεπάρκεια. Όντως υπάρχουν επιπλοκές της ενηλικοκτόνου θεραπείας, συνήθως όμως σε προχωρημένες μορφές της νόσου. Συζήτησε με τον κτηνίατρό σου σχετικά με την εφαρμογή του εναλλακτικού πρωτοκόλλου της θεραπείας, καθώς έχει μικρότερα ποσοστά παρενεργειών
Εχουμε μια ημίαιμη λαμπραντορίνα,σ τειρωμένη,4 ετων και έχει παρουσιάσει υποτροπιάζουσες κρίσεις πρωινού κυρίως εμέτου με υποπράσινα αφρώδη και κολλώδη υγρά.
Ο εργαστηριακός έλεγχος ήταν αρνητικός για ξένο σώμα και μικρόβια.Ο ακτινολογικός έλεγχος έδειξε μικρή πάχυνση των τοιχωμάτων του πεπτικού,σημάδι φλεγμονής.
Πήρε Vibramycin με άριστα αποτελέσματα,αλ λά μετά την 10ήμερη χορήγηση υποτροπιάζει.
Συνδιασμός Vibramycin Augmentin δεν προσέφερε κάτι περισσότερο.
Από χθές της ξαναδίνουμε Vibramycin και με το 2ο χάπι είναι πάρα πολύ καλά.
Θα θέλαμε την γνώμη σας.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων
Δυστυχώς δεν μου δίνεις αρκετές πληροφορίες για να κατευθυνθώ κάπου. Ορισμένες σκέψεις είναι οι εξής:
1. Καλό είναι να κάνεις βιοχημικό έλεγχο και να ελέγξεις ηπατική & νεφρική λειτουργία.
2. Τα λοιμώδη αίτια (leishmania) τα αποκλείσατε?
3. Τι εργαστηριακό έλεγχο για ξένο σώμα έκανες? Έκανες βαριούχο ακτινογραφία? Και πως διαπιστώσατε την πάχυνση του εντέρου? Διάρροια έχει?
4. Υποαλλεργικό σιτηρέσιο δοκιμάσατε?
Πιστεύω ότι η επόμενη εξέταση που χρειάζεται να κάνεις είναι ενδοσκόπηση και πιθανώς και να κάνετε και βιοψία. Θα πρέπει όμως πριν από όλα να κάνεις τα παραπάνω
οι συχνές αλλαγές τροφής μπορούν από μόνες τους να προκαλέσουν διαταραχές στη λειτουργία του εντέρου και κατ επέκταση στην ποιότητα των κοπράνων. Αυτό όμως δε δικαιολογεί από μόνο του την εμφάνιση αίματος. Εκεί ίσως έχουμε κάποια διαταραχή της εντερικής χλωρίδας και μικροβιακή υπερανάπτυξη που οδήγησε σε αλλοιώσεις στο τοίχωμα του εντέρου. Θα χρειαστεί να επισκεφτείς σίγουρα τον κτηνίατρό σου για να σου δώσει φαρμακευτική αγωγή. Η στρατηγική γενικά σε τέτοιες περιπτώσεις περιλαμβάνει απόλυτη νηστεία για ένα 24ωρο, κατόπιν ειδική διατροφή, διατροφικά συμπληρώματα για να επανέλθει η φυσιολογική χλωρίδα του εντέρου και φυσικά την καθ αυτή φαρμακευτική αγωγή.
Το σκυλάκι μου, 1,5 χρόνων και 2 κιλά μίνι Πινσερ, εδώ και λίγες μέρες είχε ελαφριά διαρροια εώς σημερα που πραγματικά ήταν έντονη και έκανε 2 φορές. Δεν έκανε Εμετους, δεν έφαγε, δεν ήπιε σχεδόν καθόλου. Δεν εχει όρεξη για τίποτα και ειναι κάπως ανήσυχος. Αυτο όμως που με ανησύχησε περισσότερο και δεν το εχει ξανακάνει, ειναι οτι τωρα πριν κοιμηθώ, έκανε ξαφνικά πάλι διαρροια στο σπιτι και μάλιστα στο τέλος έβγαλε αρκετές σταγόνες αίμα. Τον τελευταίο μηνα προσπαθώ να κατασταλάξω σε μια τροφή και έχω αλλάξει αρκετές (τις 2 τελευταίες μέρες του μαγειρεύω εγώ ρύζι με κοτόπουλο χωρις κόκκαλο λίγο ελαιόλαδο )μιας και δε τρώει εύκολα και τα κακά του δεν ήταν πολυ σφιχτά όπως άλλωτε. Μήπως ερεθιστικε το έντερο του; Γλυφεται συνέχεια στο ποπο. Τα εμβόλια τα εχει κανει ολα, χαπάκι παίρνει Milbemax καθε μηνα. Αν και αύριο δεν ειναι καλα θα επισκεφτούμε κτηνίατρο αλλα θα ήθελα τη γνώμη σας.
το κουτάβι πιθανότατα κόλλησε κάποια ίωση, όπως είναι η ίωση από Parvo ιό. Το σενάριο αυτό είναι το επικρατέστερο, ειδικά αν το ζώο είναι ανεμβολίαστο ή μερικώς εμβολιασμένο. Θα χρειαστεί να επισκεφτείς σίγουρα κτηνίατρο, και να δεχτεί εντατική θεραπεία με ορούς, αντιβίωση, αντιεμετικά.
καλό θα ήταν να εξεταστεί το σκυλάκι από τον κτηνίατρό σου. Υπάρχει περίπτωση να έχει τραύμα ο κερατοειδής χιτώνας, το οποίο πολλές φορές δεν φαίνεται χωρίς ειδικές λυχνίες και χρωστικές, οπότε σε αυτήν την περίπτωση χρειάζεται να γίνει τοπική αγωγή και να φορέσει κολάρο ελισσάβετ για να μην το φτάνει.
θα πρέπει να επισκεφτείς έναν κτηνίατρο και να εξετάσει το σκυλί. Τα συμπτώματα αυτά θα μπορούσαν να προέρχονται από μια γαστρίτιδα, από κατάποση ξένου σώματος ή από κάποια τοξίκωση. Η θεραπεία σε κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Θα πρέπει να εξεταστεί επιμελώς το ζώο, και να γίνει συμπτωματική θεραπεία (οροί, αντιεμετικά, αντιβίωση) μέχρι να βρεθεί το αίτιο.
πιθανότατα ο γατος έχει κάποιο δερματολογικό πρόβλημα. Δυστυχώς δε μπορεί να διευκρινιστεί παρά μόνο αν εξετάσει κάποιος κτηνίατρος το ζώο.
Αυτη τη φορα σας γράφω απλά για να σας ευχαριστήσω και να σας πω ποσο σπάνιο ειναι αυτο που κάνετε. Είχα πατήσει καταλαθος για να ενημερώνομαι κάθε φορα που ρωτάει κάποιος και εδώ και παρα πολυ καιρό παρακολουθώ τη συνεχή βοήθεια που προσφέρετε και ειλικρινά χαίρομαι τοσο πολυ γι αυτο!
Αποτελεί εξαίρεση αυτο που κάνετε και δε γνωρίζω κανέναν άλλον που αφιερώνει τοσο χρόνο και αφιλοκερδώς μάλιστα! Αξίζετε πολλα συγχαρητήρια για την ανθρωπιά σας! Και εμένα με είχατε βοηθήσει παλιότερα με τη συμβουλή σας, σας ευχαριστώ!
Καλές γιορτές να εχετε και με το καλό να μπει η νέα χρονια! Ολα καλα να σας πανε! Τις ευχές μου !
Σ' ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια. Σου ευχόμαστε καλές γιορτές και ευτυχισμένο και δημιουργικό το 2014!
ναι, τα φάρμακα που σου συνέστησε ο γιατρός σου είναι πολύ καλά ως πρώτη αντιμετώπιση, και μέχρι να το εξετάσει ο ίδιος.
τα αίτια που προκαλούν διάρροια και εμετό σε ένα σκυλί είναι πάρα πολλά. Χρειάζεται να εξεταστεί το σκυλί διεξοδικά από κάποιον κτηνίατρο ώστε να βρει την αιτία που το προκαλεί. Μέχρι τότε, μπορεί να χορηγήσει αγωγή που περιλαμβάνει αντιβίωση, αντιεμετικά και αντιδιαρροϊκά φάρμακα.
Exw ena koutavaki 6 mhnwn einai lukoskulo hmiaimo kai enw apth prwth mera pou to phra htan polu zwhro etrexe xwrophdouse apo dw k apo kei den ka8otan ka8olou einai 2 meres twra omws pou den shkwnetai apo to krevati tou paramono gia na faei k na kanei thn anagkh tou (opou mexri shmera ola htan fusiologika mexri pou eida oti mazi me ta oura tou eixe kai 2 stagones aima) kanena allo sumptwma pera apo auto kai thn sunexh akinhsia kai no8rothta. Ti mporei na epa8e? Den 3erw ti na kanw!
το κουτάβι υπάρχει περίπτωση να έχει κάποια μόλυνση του ουροποιητικού ή του γεννητικού συστήματος, η οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί. Πρέπει να επισκεφτείς άμεσα κάποιον συνάδελφο και να εξετάσει το σκυλί.
πριν και κατά τη διάρκεια της αγωγής με milteforan ελέγξατε τη νεφρική λειτουργία με βιοχημικές εξετάσεις? Τόσο η λεισμανίωση όσο και το ίδιο το milteforan Μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στα νεφρά και οι εμετοί είναι κλασσικό σύμπτωμα. Καλό είναι να κάνεις ένα μικρό εργαστηριακό έλεγχο και αν όλα είναι καλά, τότε η σκυλίτσα μάλλον έχει μια γαστρίτιδα οπότε θα χρειαστεί να κάνεις 1-2 ημέρες νηστεία (διακόπτοντας και τα zylapour, δεν πειράζει για 2 ημέρες), να πάρει αντιεμετική αγωγή και μετά να τρώει για λίγο καιρό ειδική τροφή μέχρι να συνέλθει το στομάχι της. Αν βρείτε ανεβασμένους τους νεφρικούς δείκτες, θα πρέπει να κάνει ειδική αγωγή για νεφροπαθή ζώα και ίσως να μπει και στον ορό για 1-2 ημέρες, εφόσον συνεργάζεται
σίγουρα η δόση είναι αρκετά μεγάλη, ιδιαίτερα για το 1 εκ των 2 συστατικών του milbemax, που έχει πιο στενά όρια ασφαλείας. Αν είναι ακόμα ανόρεκτος και ζαβλακωμένος καλό είναι να τον δεί συνάδελφος και να μπει στον ορό. Αν είναι καλά, και το έχει ξεπεράσει λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα
υπάρχει περίπτωση να έχει κάνει κάποια μαστίτιδα η σκυλίτσα ή ψευδοκύηση. Και στις δύο περιπτώσεις θα πρέπει να πάρει αγωγή, οπότε επισκέψου τον κτηνίατρό σου.
τερματισμός της κύησης μπορεί να γίνει με χορήγηση φαρμάκων ενέσιμα στη σκυλίτσα, μέχρι την 45η περίπου ημέρα της κύησης. Κατόπιν τα πράγματα δυσκολεύουν, λόγω της προχωρημένης εγκυμοσύνης. Σε τέτοια περίπτωση, αν δεν επιθυμείς μελλοντικά κάποια γέννα, προτείνουμε ανεπιφύλακτα να στειρωθεί η σκυλίτσα όσο είναι έγκυος.
μου προκαλεί εντύπωση πώς ένα κουτάβι 7 μηνών πρόλαβε να γεμίσει τα δόντια του τρυγία, τόσο που να χρειάζεται καθαρισμό. Πιθανότατα τρεφόταν με μαλακές τροφές, και ίσως έχει προδιάθεση στην εναπόθεση τρυγίας στα δόντια. Η αναισθησία έχει μεν πάντα ένα ρίσκο, αλλά ένα υγιές κουτάβι 7 μηνών μεταβολίζει τα φάρμακα πολύ γρήγορα, και δε διατρέχει ιδιαίτερο κίνδυνο. Δε μπορείς να κάνεις κάτι διαφορετικό, απ' το να εμπιστευτείς τον γιατρό σου και να κάνετε τον καθαρισμό και την εξαγωγή. Η συμβουλή μας είναι από δω και πέρα να εστιάσεις την προσοχή σου στην υγιεινή των δοντιών της. Τάισε την μόνο ξηρά τροφή καλής ποιότητας, δίνε της τακτικά τα ειδικά στικ που κρατούν τα δόντια καθαρά, και το βασικότερο, μάθε της να της πλένεις τα δόντια μία φορά τη μέρα, με ειδική οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα για σκύλους. Είναι πολύ μικρή σε ηλικία για να το συνηθίσει, και με ήπιους χειρισμούς και υπομονή από μέρους σου, θα της εξασφαλίσεις υγιή δόντια για όλη της τη ζωή.
αφού την βλέπεις καλύτερα, δεν ήταν κάτι σοβαρό. Ίσως έφαγε κάτι που της ερέθισε το στομάχι, και το έκανε εμετό. Έχε την υπό την επίβλεψή σου για να δεις αν το κάνει ξανά.
το ότι έκανε δύο εμετούς από μόνο του δε μας λέει τίποτα. Για να το αξιολογήσουμε, πρέπει να ξέρουμε την ηλικία του, αν είναι εμβολιασμένο, αν τρώει κόκαλα, αν υπάρχει περίπτωση να έφαγε κάποιο ξένο σώμα (παιχνίδι, ρούχο, κτλ), αν συνεχίζει τους εμετούς. Απάντησε σ΄αυτά αν θέλεις τη συμβουλή μας, αλλά μάλλον θα χρειαστεί να επισκεφτείς κάποιον κτηνίατρο, και να κάνει στο σκυλάκι αγωγή για απλή γαστρίτιδα (το πιο απλό δηλαδή σε τέτοιες περιπτώσεις), ή να το ψάξει περαιτέρω για άλλα σοβαρότερα προβλήματα.
ειναι Αδέσποτα και θα την στείλω στο εξωτερικό για υιοθεσία μαζι με τα μικρά αλλα θα ήθελα να στειρώσω την μαμά που ειναι καθαρόαιμο... ευχαριστώ εκ των προτέρων
δεν υπάρχει κίνδυνος, η σκυλίτσα μπορεί να κάνει τη στείρωση. Η μόνη περίπτωση που αποφεύγουμε τη στείρωση σε θηλυκό ζώο, είναι όταν έχει οίστρο.
το σκυλάκι σου είναι μικρό ακόμα και δεν υπάρχει δραστικός τρόπος να του κόψεις αυτή τη συνήθεια. Δοκίμασε να το ταϊζεις δύο φορές τη μέρα (κατάργησε την απογευματινή) και κάνε υπομονή μέχρι να μεγαλώσει λίγο ακόμα.
κι ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Με όσες φιλοζωΪκές έχω μιλήσει μου λένε να την στειρώσω ακόμα και στην 5η εβδομάδα της εγκυμοσύνης. Εσείς τι πιστεύετε; Γιατί μου φαίνεται πολύ αργά και ότι θα επηρεάσει πολύ τη σκύλα. Πραγματικά έχω προβληματιστεί αλλά με τρομοκρατούν όλοι ότι δεν θα βρούμε γονείς για τα κουτάβια.
αν η επέμβαση γίνει από έμπειρο χειρουργό, η σκυλίτσα λογικά δε θα έχει κανένα πρόβλημα. Φυσικά επιπλοκές μπορεί να συμβούν ακόμα και στην πιο απλή επέμβαση, αλλά αυτό δεν είναι ικανός λόγος για να σε αποθαρρύνει. Στείρωση μπορεί να γίνει και σε προχωρημένη εγκυμοσύνη.
Η δεμοδηκωση ειναι καθαρα κληρονομικη ασθενεια η μπορει να εμφανιστει ετσι κ αλλιως?
Το σκυλακι μου μαλτεζ 6 μηνων ξυνει τα αυτια του και αρκετες φορες μετα γλυφει το ποδι του (μικρη που ηταν 3 μηνων και ειχε ωτοδηκτικη ψωρα την θεραπευσαμε με stronghold αμπουλα).
Τωρα το ξανακανει να ανησυχισω?δεν βλεπω να της λειπει τριχωμα η καποια πληγη στο ποδι που γλυφει αν ειχε σαρκοπτικη ψωρα θα το καταλαβαινα ευκολα?
1)όχι, η Advantix δεν είναι αποτελεσματική στις ψώρες
2)η δεμοδήκωση δεν είναι κληρονομική ασθένεια. Όλα τα σκυλιά έχουν το παράσιτο αυτό πάνω τους, κάποια όμως απ' αυτά θα εμφανίσουν υπέρμετρη ανάπτυξή του, με αποτέλεσμα να νοσήσουν από δεμοδηκτική ψώρα
3)οι δερματολογικές παθήσεις εμφανίζονται με ποικιλία συμπτωμάτων. Αυτό που περιγράφεις θα μπορούσε να είναι κάποιο από τα είδη της ψώρας. Καλό θα ήταν να επισκεφτείς κάποιον κτηνίατρο στην περιοχή σου. Μπορείτε να δοκιμάσετε μία θεραπευτική δοκιμή με αμπούλα Stronghold. Αν σταματήσει να ξύνεται,που σημαίνει ότι πιθανότατα αυτή ήταν η αιτία, θα πρέπει να επαναλάβεις τη χορήγηση σε 2 βδομάδες περίπου.
πρέπει να ξαναδώσεις το χάπι.
Το ζώο πρέπει να εξεταστεί άμεσα από κτηνίατρο. Μπορεί να πρόκειται για κάτι απλό και εύκολο να αντιμετωπιστεί, όπως πχ μια γαστρίτιδα, αλλά υπάρχει περίπτωση να έχει έμφραξη ή/και διάτρηση σε κάποιο σημείο του πεπτικού σωλήνα, πχ στον oισοφάγο ή στο έντερο. Σ' αυτή την περίπτωση τα πράγματα μπορεί να γίνουν επικίνδυνα για το ζώο, και χρειάζεται χειρουργείο. Η εξακρίβωση του τί ακριβώς συμβαίνει,μπορε ί να γίνει μόνο με ειδικές εξετάσεις,όπως ακτινογραφίες απλές ή με σκιαγραφικές ουσίες, υπέρηχο ή με ενδοσκόπιο. Συμβουλή μας είναι να μη χάσεις άλλο χρόνο και να επισκεφτείς άμεσα κάποιον συνάδελφο.
πριν 3.5 βδομάδες μαζέψαμε από τον δρόμο μια υπέροχη σκυλίτσα γιατί νομίζαμε ότι είχε χαθεί. Από τότε δεν την έχει ψάξει κανείς οπότε έμεινε μαζί μας. Κάποια στιγμή πριν 2.5 εβδομάδες παρατηρήσαμε ότι είχε αίμα και από τότε προσπαθούσαμε να την έχουμε συνέχεια υπό την επίβλεψη μας. Μας έφυγε όμως 1 φορά. Εν ολίγοις, σήμερα έχει πρηστεί η κοιλιά της και οι θηλές της. Είναι πιθανό να είναι από εγκυμοσύνη; Γιατί απ' ό.τι έχω διαβάσει οι θηλές στις σκύλες πρήζονται την 4η εβδομάδα εγκυμοσύνης. Επίσης να σημειώσω ότι όλον αυτόν τον καιρό αγρίευε τα αρσενικά και δεν τα άφηνε να πλησιάσουν. Ξέρω ότι απαιτείται υπέρηχος για να το δούμε, απλά δεν έχουμε τα λεφτά για να τις κάνουμε τέτοιες εξετάσεις και στο μεταξύ απλά ανησυχούμε και περιμένουμε να βρούμε λύση μέσω φιλοζωικών!
Ευχαριστώ πολύ σε κάθε περίπτωση για κάθε πληροφορία!
είναι μάλλον απίθανο να έχει πρηστεί η κοιλιά του ζώου από εγκυμοσύνη περίπου 2 εβδομάδων, εκτός φυσικά αν είναι μεγαλύτερη εγκυμοσύνη και το αίμα που είδατε πριν από 2,5 εβδομάδες ήταν αποτέλεσμα κάποιας επιπλοκής προϋπάρχουσας εγκυμοσύνης (θάνατος κάποιου ή κάποιων από τα έμβρυα). Το άλλο σενάριο είναι να κάνει η σκυλίτσα ψευδοκύηση. Όπως και να έχει, ο μόνος σίγουρος τρόπος να εξακριβωθεί αν είναι έγκυος ή όχι, είναι ο υπέρηχος ή/και η ακτινογραφία.
η κάθοδος των όρχεων στο όσχεο γίνεται από την ηλικία των 2-3 μηνών και ολοκληρώνεται συνήθως μέχρι τους 6 μήνες.
Η συμβουλή μας είναι να μην εμπιστεύεσαι ποτέ την υγεία του ζώου σου σε οποιονδήποτε μη-κτηνίατρο. Το σκυλάκι σου χρειάζεται αποπαρασίτωση μία φορά το μήνα, και τα χαπάκια θα τα προμηθεύεσαι από κτηνιατρείο.
το φάρμακο που σου έδωσε ο γιατρός σου είναι μία καλή λύση. Η εφαρμογή του για όσες μέρες σου πει ο γιατρός, θα δείξει αν είναι αποτελεσματικό στην δική σου περίπτωση, ή αν θα πρέπει να αναζητήσετε άλλο φάρμακο στην πορεία. Οι δερματικές αλλοιώσεις που βλέπεις, δεν έχουν σχέση με τη διάρροια και είναι ξεχωριστό νόσημα. Μόνος σου δε μπορείς να κάνεις τίποτα φυσικά. Ο γιατρός σου μπορεί με μια σειρά εξετάσεων να διαπιστώσει τί προκαλεί τις αλλοιώσεις και να σου χορηγήσει την ανάλογη αγωγή. Εμπιστεύσου τον κτηνίατρο που πας. Εμείς δε μπορούμε σε καμία περίπτωση να διακινδυνέψουμε να κάνουμε διάγνωση από απόσταση, χωρίς να δούμε καν το σκυλάκι!
οι πρώτοι οιστρικοί κύκλοι σε πολλά θηλυκά σκυλάκια δεν έχουν αυστηρά καθορισμένη διάρκεια, ούτε συχνότητα εμφάνισης. Τα διαστήματα που αναφέρεις (8 μήνες), εμπίπτουν μάλλον σε φυσιολογικά πλαίσια, οπότε μην αγχώνεσαι. Αν βέβαια συνεχιστεί αυτό, μπορούμε να ψάξουμε τί συμβαίνει με ειδικές εξετάσεις.
τα κουτάβια έχουν πολύ ευαίσθητο έντερο και η λειτουργία του μπορεί να διαταραχθεί πολύ εύκολα. Λογικά με τα διαιτητικά μέτρα και τα αντιδιαρροϊκά θα επανέλθει. Αν δεν συνέλθει, θα πρέπει να καλύψετε και άλλα πιθανά αίτια. Σε καμία περίπτωση δεν υποψιαζόμαστε κάποια χρόνια πάθηση του εντέρου σε ένα τόσο μικρό κουτάβι.
τα αίτια που μπορούν να προκαλέσουν διάρροιες σε κουτάβια, είναι πολλά. Υπάρχουν λοιμώδεις παράγοντες, όπως ιοί και βακτήρια, παράσιτα όπως πρωτόζωα και γαστρεντερικά νηματώδη, αλλά και διατροφικοί παράγοντες. Η αλλαγή στη διατροφή, και η χορήγηση σκευασμάτων με προβιοτικά και πρεβιοτικά είναι οι πρώτες και πιο απλές ενέργειες που κάνουμε σε περίπτωση διάρροιας. Αν επιμείνει, αναζητούμε άλλα αίτια. Στη δική σου περίπτωση δε μπορούμε να ξέρουμε τί ακριβώς συμβαίνει. Θα μπορούσες να δοκιμάσεις αντιπαρασιτικά φάρμακα για αρχή, πάντα σε συνεργασία με τον κτηνίατρό σου. Η συμβουλή μας είναι να μην εμπιστεύεσαι την υγεία του ζώου σου ποτέ σε οποιονδήποτε μη-κτηνίατρο
ευχαριστω πολυ
αν δεν έχει άλλα συμπτώματα (κατάπτωση, ανορεξία κλπ) κατά πάσα πιθανότητα έχει γαστρίτιδα, η οποία θα αντιμετωπιστεί με νηστεία ακολουθούμενη από ειδική διατροφή και αντιεμετικά. Το πρόβλημα είναι η αιτία της γαστρίτιδας. Μπορεί αν μην είναι κάτι σοβαρό, όπως να έφαγε κάτι που ερέθισε το στομάχι του, μπορεί όμως να σχετίζεται με άλλα προβλήματα όπως το συκώτι, τα νεφρά, κατάποση ξένων σωμάτων κλπ. Θα σου συνιστούσαμε να επισκεφτείς τον κτηνίατρό σου.
θα ηθελα να ρωτησω για το milbemax.0 σκυλος μου ειναι 6 κιλα μικροσωμος κ του δινω 1 χαπι μικρο καθε μηνα.Το καλυπτει ενα μικρο η πρεπει να του δινω δυο οπως αναγραφουν οι οδηγιες
το σκυλάκι σου πρέπει να παίρνει 2 χαπάκια, όπως αναφέρουν οι οδηγίες.
στη περίοδο υπάρχει μια έντονη ορμονική αλλαγή στο οργανισμό του ζώου, που μπορεί να επηρεάσει και τη συμπεριφορά του. Αυτό δεν είναι ανησυχητικό. Ωστόσο, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε να έχει κάτι άλλο το σκυλάκι σου και να συνέπεσε χρονικά με την περίοδο.Έχεις επισκεφτεί πρόσφατα κτηνίατρο? Έχει κάνει όλα τα εμβόλια? Αποπαρασίτωση? Εμετούς ή διάρροιες? Πρέπει να αποκλείσουμε όλα τα πιθανά αίτια κατάπτωσης και τότε θα αποδώσουμε την κατάσταση αυτή στην περίοδο, οπότε και δε θα πρέπει να ανησυχείς
Έχω ένα θηλυκό chow chow 2 χρονών και παρατήρησα εχτές οτι δεν μπορεί να ανοίξει τέρμα το στόμα του. Ο κτηνίατρος έστειλε στην Αθήνα δείγμα από το αίμα του σκύλου γιατί πιστεύει ότι μπορεί να έχει εριλχίωση και τα αποτελέσματα θα βγουν σε 2 ημέρες. Τι σχέση μπορεί να έχει το γεγονός ότι δεν ανοίγει τέρμα το στόμα με την εριλχίωση? Κι αν οι εξετάσεις βγουν αρνητικές, τι μπορεί να είναι? (ξέρω είναι πολύ γενική η τελευταία ερώτηση...!) Ευχαριστώ πολύ!
η Ερλιχίωση μπορεί να κάνει και αρθρίτιδες - όπως και άλλα νοσήματα φυσικά - και ίσως αυτή να ήταν η σκέψη του συναδέλφου. Βέβαια, συνήθως οι αρθρώσεις που προσβάλλονται είναι αυτές των άκρων. Αν υποψιάζεστε αρθρίτιδα (διογκωμένη, ζεστή και επώδυνη) της κροταφογναθικής διαρθρωσης - η άρθωση που είναι υπεύθυνη για τη διάνοιξη του στόματος - το επόμενο στάδιο είναι η παρακέντησή της και η εξέταση του αρθρικού υγρού. Βέβαια η συγκεκριμένη άρθρωση είναι αρκετά δύσκολο να παρακεντηθεί λόγω της θέσης της. Επίσης το άλλο που θα σας συμβούλευα είναι να βγάλετε μια ακτινογραφία της περιοχής.
Εχω την Τάνια μου ένα κούτσχααρ 13 χρονών. Γεννήθηκε στο σπίτι μου και το μεγάλώνουμε με την οικογένεια μου με απεριόριστη αγάπη. Πριν από 6 μήνες έκανε αιματουρία. Μετά από εξετάσεις βρήκαμε καρκίνο στην κύστη. Εγινε επέμβαση και κόπηκε μεγάλο μέρος της κύστης για να καθαρίσουνε τον όγκο. Σαν αγωγή μας συστήσανε τον metacam το οποίο παίρναμε για 5,5 μήνες. Δυστηχώς η αιματουρία επανήλθε και στις εξετάσεις βρήκαμε μετάσταση στους λεμφαδένες. Πρίν από 5 μέρες πρήστηκε Παρα Πολύ ένας λεμφαδένας κοντά στην κύστη και επειδή εμπόδιζε το σκυλί στο περπάτημα ξεκινήσαμε 15 χάπια prezolon/ημερα. Εχει ξεπρηστεί. Εως σήμερα είναι ένα πολύ ζωντανό και χαρούμενο πλάσμα. Μου είπαν ότι κόβοντας την αντιβίωση θα αρχίσει να πονάει. Παρόλο που είναι το 7 σκυλί που έχω μεγαλώσει δεν θέλω να την δω να πονάει. Εχω αρχίσει να σκέφτομαι να της κάνω ευθανασία μόλις την δώ να πονάει... Τι λέτε?
το θέμα της ευθανασίας είναι λεπτό και σε κάθε περίπτωση πρέπει να γίνεται όταν υποβιβάζεται η ευζωϊα και η ποιότητα της ζωής του ζώου. Ωστόσο, κάθε ιδιοκτήτης αντιλαμβάνεται διαφορετικά την "καλή ποιότητα ζωής" του ζώου του. Ο πόνος οπωσδήποτε είναι δείγμα κακής ποιότητας. Αν σταματήσει να την πιάνει το metakam υπάρχουν και πιο βαριά αναλγητικά, ανθρώπινα, που δίνονται κ σε σκυλιά. Θα σου συνιστούσα σε αυτή την περίπτωση να σου γράψει ο κτηνίατρος σου φαιντανύλη σε επιδερμικό αυτοκόλλητο (Matrifen). Η συγκέντρωση της ουσίας διαφέρει ανάλογα το βάρος του σκύλου. Για να στο γράψει χρειάζεται δίγραμμη συνταγή. Αυτό κρατάει 3 ημέρες. Μετά το αλλάζεις. Αν φτάσει σε σημείο να μην πιάνει ούτε αυτό ή το ζώο σταματήσει να τρώει, να σηκώνεται, αν έχει δύσπνοια, έντονο βήχα κλπ, τότε θα έλεγα ότι η ευθανασία θα είναι η μόνη λύση για να μην υποφέρει.
τα Milbemax βγαίνουν σε 2 μεγέθη. Αν έδωσες το μικρό, όντως δε φτάνει. Αν έδωσες το μεγάλο, ήταν αρκετό. Η επανάληψη γίνεται σε ένα μήνα.
η αμπούλα Stronghold, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρία, μπορεί να αντικαταστήσει το Milbemax κάθε μήνα. Και οι δύο αμπούλες που αναφέρεις , είναι πολύ αποτελεσματικές έναντι των ψύλλων. Η διαφορά τους είναι ότι η Advantix είναι αποτελεσματική και για τσιμπούρια, σκνίπες και κουνούπια. Για μέσα στο σπίτι υπάρχουν πάρα πολλά εντομοκτόνα σκευάσματα της κατηγορίας των πυρεθρινοειδών, ασφαλή για τους ανθρώπους και τα κατοικίδια ζώα. Εμείς χρησιμοποιούμε το Solfac της Bayer.
θα ηθελα να μαθω ποια αμπουλα ειναι περισσοτερο αποτελεσματικη για τους ψυλλους,εκτος απο τη certifect
ευχαριστω
εμείς χρησιμοποιούμε με επιτυχία τις ακόλουθες: Advantix, Advocate, Stronghold, Frontline.
η ερώτησή σου είναι πολύ γενική, και δεν επιδέχεται μία μόνο απάντηση. Η επιλογή κάποιας φυλής σκύλου είναι κατά βάση υποκειμενική, ανάλογα με τις επιθυμίες του κάθε ιδιοκτήτη. Για να επιλέξεις, θα πρέπει να έχεις στο νου σου τα ακόλουθα: τί μεγέθους θέλω να είναι, τί χαρακτήρας (καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό απ τη φυλή) , πόσο χρόνο θέλω να του αφιερώνω για εκπαίδευση και περιποίηση, πόσο χρόνο καθημερινά για βόλτα- άσκηση, αν με ενοχλούν οι πολλές τρίχες, κ.ά.
θα ηθελα να μαθω επειδη εχω μεγαλο προβλημα με το μικροσωμο σκυλο μου με τους ψυλλους,
θελω τωρα να δοκιμασω τη stronghold,καθε ποτε μπορω να του κανω θεραπεια(15μηρο η μηνα)με την αμπουλα κι αν μπορω να του τη βαζω ολο το χρονο.Ακομα θελω να μαθω επειδη του δινω το milbemax καθε μηνα για τα σκουλικια κ προληψη για τη διροφιλαριωση,α ν τωρα που θα ξεκινησω τη stronghold(καλυ πτει κ αυτη τη διροφιλαριωση), αν πρεπει να σταματησω το milbemax για να μη επιβαρυνω το σκυλο.
ποια ειναι καλυτερη η advocate η η stronghold για ψυλλους.
κ μια τελευταια ερωτηση γιατι σας ζαλισα με τη πολυλογια μου,ειχατε πει να απολυμανω μεσα το σπιτι με frontline η αλλο εντομοκτονο.Ποι ο εντομοκτονο μου προτεινετε για τους ψυλλους για μεσα στο σπιτι.Ο σκυλος μου μενει μεσα στο σπιτι.θελω να μην ειναι επικινδυνο για το σκυλο
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΝΙΚΟΣ ΑΠΟ ΚΕΡΚΥΡΑ Κ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΤΑΙ
όντως τα σκυλιά πρέπει να παίρνουν αντιπαρασιτικά για τα ενδο- και εξω-παράσιτα τακτικά. Ειδικά τους ζεστούς μήνες, Μάρτιο- Οκτώβριο περίπου, πρέπει να βάζεις ένα σκεύασμα για εξωπαράσιτα, και να κάνεις πρόληψη για τα τσιμπήματα των κουνουπιών και σκνιπών, που μεταδίδουν τη διροφιλαρίωση και τη λεϊσμανίωση αντίστοιχα. Για τα παράσιτα του εντέρου δε, όλο το χρόνο. Απλά έχεις εναλλακτικές ως προς τα σκευάσματα που θα χρησιμοποιείς. Για παράδειγμα, αντί για αμπούλα κάθε μήνα, μπορείς να φορέσεις στο σκύλο ένα ειδικό κολλάρο (scalibor) που μένει ενεργό για 4-5 μήνες. Αντίστοιχα αντί για χαπάκι κάθε μήνα, μπορείς να κάνεις μία ένεση στο σκυλί για την πρόληψη των μικροφιλαριών για όλη τη σεζόν και να δίνεις χαπάκια για τα παράσιτα του εντέρου κάθε τρεις μήνες. Δεν υπάρχουν σκυλιά καμιάς κατηγορίας, που να αναπτύσσουν ανοσία ή ανθεκτικότητα στα παραπάνω νοσήματα, και που να μη χρειάζονται τα φάρμακα αυτά τακτικά.
Ποιά αμπούλα έβαλες? Γενικά όλα τα φάρμακα θεωρητικά μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα αν το ζώο έχει ευαισθησία σε μια συγκεκριμένη ουσία, αλλά αυτό είναι ατομικό. Θα σου πρότεινα να μην ξαναβάλεις την συγκεκριμένη αμπούλα, αλλά να χρησιμοποιείς άλλες. Επίσης κάνε τον ένα καλό μπάνιο να φύγει ότι ουσία δεν έχει απορροφηθεί ακόμη. Λογικά τα συμπτώματα θα αρχίσουν σταδιακά να υποχωρούν, αν είναι από την αμπούλα. Αν δεν υποχωρήσουν άμεσα ή βλέπεις ότι ο σκύλος χειροτερεύει, θα σου πρότεινα να το πας στον κτηνίατρο. Μπορεί να χρειαστεί υποστηρικτική αγωγή ή απλά να έχει κάτι άλλο ο σκύλος και να έτυχε να εμφανίσει τα συμπτώματα τώρα που έβαλες την αμπούλα, χωρίς όμως να ευθύνεται αυτή.
Ο ΣΚΥΛΟΣ ΜΟΥ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΕ ΜΕ KALAZAR.Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΑ ZYLAPOUR ΕΙΝΑΙ ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 8 ΚΙΛΑ. ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΕΗΑΝΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ ΣΑΝ ΚΟΜΠΟΥΣ ΚΑΙ ΞΥΡΟΔΕΡΜΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ? ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ Η ΕΧΕΙ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΝΟΣΟΣ? ΚΥΝΔΗΝΕΥΕΙ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ?
δυστυχώς δεν μπορώ να σου πω αν κινδυνεύει το σκυλί σου αν δεν έχουμε μια συνολική εικόνα (κλινική και εργαστηριακή). Για να καταλάβουμε σε ποια "φάση" βρίσκεται το νόσημα και αν κινδυνεύει το σκυλί θα πρέπει να κάνεις αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις καθώς και μέτρηση τίτλου αντισωμάτων. Πάντως η λεϊσμανίωση κάνει δερματικές αλλοιώσεις και αν τις εμφάνισε τώρα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το νόσημα να μην ελέγχεται με το zylapour. Κάτι το οποίο είναι σχετικά αναμενόμενο αφού το zylapour αποτελεί συμπληρωματική θεραπεία και όχι την κύρια για την λεϊσμανίωση. Εκτός αν ο σκυλάκος έχει νεφρική ανεπάρκεια οπότε και δεν μπορεί να δοθεί η κύρια αντιλεϊσμανιακή αγωγή
το προβλημα μας ειναι οτι ανεβαινει συνεχεια πανω μας και αυνανιζεται..μη πως ειναι αγορι? ή το κανουν και τα θυληκα αυτο? ευχαριστω εκ των προτερων
κατ'αρχήν να σε ενημερώσω ότι στα θηλαστικά (και στα κουνέλια) θηλές έχουν και τα κορίτσια και τα αγόρια. Ο τρόπος να ξεχωρίσεις το φύλο είναι μόνο από τα γεννητικά όργανα. Το ότι το κουνελάκι σας έχει "ορμές" είναι φυσιολογικό, όπως και ο τρόπος που τις εκδηλώνει, τόσο για τα αρσενικά όσο και για τα θηλυκά.
το χάπι είναι αποτελεσματικό. θεωρώντας δεδομένο ότι χορηγήθηκε σωστή δόση (ανάλογη με το βάρος του ζώου),το πιθανότερο είναι να χρειάζεται απλά μία ή δύο ακόμη χορηγήσεις του φαρμάκου για να πεθάνουν τα παράσιτα.
το ότι έκανε μια φορά εμετό το σκυλάκι, δεν είναι ανησυχητικό. Αν όμως συνεχιστεί, θα πρέπει να το δει κτηνίατρος και να το εξετάσει.
θα ηθελα να ρωτησω αν ειναι καλο το χαπι comfortis για ψυλλους κι αν μπορω να του το δινω καθε μηνα, η θα επιβαρυνθει ο σκυλος μου.
εχω δοκιμασει τα παντα(αμπουλες, σπρευ,κολαρα),ο λες τις μαρκες,
δυστυχως τιποτα
κανω κ απολυμανση στο σπιτι
το γεγονός ότι έχεις τόσο έντονο πρόβλημα με τους ψύλλους δείχνει ότι 1) δεν εφάρμοσες σωστά τη θεραπεία, 2)υπάρχει μεγάλος πληθυσμός ψύλλων στο περιβαλλον που ζει το ζώο (μπορεί να προέρχονται από άλλα οικόσιτα ζώα όπως γάτες, να ζουν στον κήπο ή ακόμα και μέσα στο σπίτι). Η στρατηγική καταπολέμησης των ψύλλων σε τόσο έντονες μολύνσεις, περιλαμβάνει ταυτόχρονη καταπολέμηση στο περιβάλλον και πάνω στο ζώο. Για το ίδιο το ζώο, είναι πολύ αποτελεσματικές οι αμπούλες Certifect. Το περιβάλλον πρέπει να απολυμανθεί με κατάλληλα εντομοκτόνα, διαφορετικά αν το ζώο ζει μέσα ή έξω από το σπίτι (δε μας διευκρινίζεις πού ζει). Πολύ βασικό είναι να γίνει επανάληψη των 2 θεραπειών σε 2 εβδομάδες, για να σκοτωθούν οι ψύλλοι που εκκολάφθηκαν από τα αυγά στο μεταξύ. Όσο για το χάπι που μας ρωτάς, δε το έχουμε χρησιμοποιήσει, οπότε δε μπορούμε να εκφέρουμε άποψη.
έχω πάρει στο σπίτι ένα γατάκι αδέσποτο 7 εμβομάδων που ήταν άρρωστο με πυρετο και έμεινε σε κλινική 6 μέρες με ορο για να συνέλθει. Τώρα είναι καλά, τρώει, πίνει νερό, παίζει αλλά συνεχίζει να κάνει διάρροια αμέσως μόλις τρώει. Έχω ακούσει οτι βοηθάει το κοτοπουλο με ρύζι, ισχύει κάτι τέτοιο; Τώρα την ταίζω κροκέτες friskies για γατακια. Τι με συμβουλεύετε να κάνω; Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
όντως το βραστό κοτόπουλο με ρύζι, μαγειρεμένο χωρίς λάδι και αλάτι, βοηθάει στις διάρροιες. Ωστόσο πρώτα πρέπει το γατάκι να κάνει νηστεία ένα 24ωρο όπου δε θα φάει καθόλου φαγητό ούτε νερό. Κατόπιν θα του δώσεις το κοτόπουλο με ρύζι, ή ειδική τροφή για γαστρεντερικές διαταραχές, ενώ θα βοηθήσει μια ειδική πάστα με προβιοτικά, για γρήγορη αποκατάσταση της εντερικής χλωρίδας.
Ξέχασα να αναφέρω οτι παίρνει ακομη αντιβίωση vibramicyn, είναι η δεύτερη εβδομάδα. Μπορεί γι αυτό να έχει ευκοίλια;
Κια πάλι ευχαριστώ
η μακροχρόνια λήψη αντιβίωσης, μπορεί να έχει όντως διαταράξει την εντερική χλωρίδα και να προκαλέσει διάρροιες. Το vibramycin βέβαια δε διαταράσσει έντονα την εντερική χλωρίδα. Συνέχισε την αγωγή, αν φυσικά στην έχει προτείνει κάποιος κτηνίατρος. Θα βοηθήσει σίγουρα η λήψη προβιοτικών, όπως αναφέραμε και πριν.
Κατ' αρχάς θα πρέπει να επιβεβαιωθεί η λεϊσμανίωση με ειδικό τεστ με λίγες σταγόνες αίματος του ζώου.Αν βγει θετικό, θα πρέπει να ακολουθήσουν βιοχημικές εξετάσεις, για να δούμε πόσο επιβαρυμένος είναι ο οργανισμός του ζώου. Αυτό έχει μεγάλη σημασία, καθώς θα καθορίσει αν μπορούμε να επιχειρήσουμε θεραπεία, αλλά και το θεραπευτικό σχήμα που θα ακολουθήσουμε. Επίσης, συστήνουμε και την μέτρηση του τίτλου των αντισωμάτων, που γίνεται σε ειδικό εργαστήριο, τόσο για να εκτιμήσουμε το πόσο "προχωρημένη" είναι η νόσος όσο και για να παρακολουθούμε την ανταπόκριση στην θεραπεία. Τέλος, το κόστος της θεραπείας καθ΄αυτής, εξαρτάται από το βάρος του ζώου. Σε γενικές γραμμές, για ζώα πάνω από 15κιλά, το κόστος είναι αρκετά υψηλό. Αυτός είναι και ο λόγος που συνιστούμε να γίνεται πρόληψη στους σκύλους, τόσο με εντομοαπωθητικά σκευάσματα, αλλά κυρίως με το ειδικό εμβόλιο που είναι διαθέσιμο εδώ και λίγο καιρό.
θα ήθελα παρακαλώ να μου πείτε ποια είναι η σωστη δόση vetermec ενέσιμου φαρμάκου για μια γατα 3 κιλών περίπου , για την θεραπεία της ωτοδηκτικής ψώρας που την ταλαιπωρει . Έχω ηδη χορηγήσει stronghold αμπούλα των 45 και dexoryl στο αυτί , βάσει κτηνιατρικής τηλεφωνικής διάγνωσης αλλά επειδή είναι αδέσποτη δεν μπορω να την ελέγξω αν πάει και κολλάει ξανά απο άλλες γάτες . Για 6 μέρες ήταν καλά αλλα μετα την έβδομη άρχισε πάλι να ξύνεται και να ματώνει παρ'όλη τη θεραπεία . Να της κάνω ένεση λοιπόν με vetermec ; Θα ησυχάσει; Πέιτε μου την δοσολογία.Ευχαρ ιστώ
η θεραπεία με stronghold θέλει 2-3 επαναλήψεις αν'α 2 εβδομάδες, όπως και η θεραπεία με ιβερμεκτίνη. Μπορείς να κάνεις ταυτόχρονη χρήση και των 2 φαρμάκων. Ωστόσο, αν όντως το γατί γυρίζει ελεύθερο, δύσκολα θα απαλλαγεί από την ωτοδεκτική ψώρα. Θα πρέπει να κάνεις εκτεταμένη αγωγή (2-3 φορές) και μετά να το συντηρείς με stronghold ανά 15-30 ημέρες. Επίσης όλα αυτά προϋποθέτουν ότι η ωτίτιδα δεν είναι επιπλεγμένη από βακτήρια (staphylococcus ) οπότε σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαστεί και αντιβίωση
πρεδνιζολόνη μπορείς να βρεις εύκολα και φτηνά από ανθρώπινα φαρμακεία. Τώρα όσον αφορά τις μπλε κάψουλες λυπόμαστε αλλά δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιο σκεύασμα είναι, θα πρέπει να ρωτήσεις τον κτηνίατρο που σου τα χορήγησε.
υπάρχουν πολλών ειδών ψώρας στο σκύλο. Η αγωγή που σου έκανε ο συνάδελφος είναι για την σαρκοπτική ψώρα, την σεϋλετιέλωση και την ωτοδηκτική ψώρα. Η ψώρα που "κολλάνε" τα κουτάβια από την μαμά τους λέγεται δεμοδήκωση και αυτή θέλει παρατεταμένη θεραπεία με ιβερμεκτίνη ή μιλμπεμυκίνη, δηλαδή καθημερινή χορήγηση για τουλάχιστον 1 μήνα, μπορεί και παραπάνω αν οι αλλοιώσεις είναι εκτεταμένες, με ή χωρίς λουτρά. Οπότε, αν το σκυλάκι σου έχει δεμοδήκωση, θα πρέπει να πάρει τροποποιηθεί η θεραπεία ανάλογα. Αυτή διαγιγνώσκεται εύκολα με βαθιά ξέσματα δέρματος. Αν έχει μια από τις άλλες ψώρες θα έπρεπε να έχει ανταποκριθεί οπότε ίσως συνυπάρχει και κάποιο άλλο πρόβλημα.
συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση αλλά υπήρχε κάποιο πρόβλημα με τον σέρβερ. Όλα τα νεαρά γατάκια έχουν σκουλήκια στα έντερά τους που τα παίρνουν από την μητέρα τους όταν γεννιούνται. Υπάρχουν αντιπαρασιτικά ειδικά για γατάκια αυτής της ηλικίας, σε μορφή πάστας που θα τα προμηθευτείς από κτηνίατρο. Επίσης, θα πρέπει να το ψεκάσεις για εξωπαράσιτα, καθώς αν έχει πολλούς ψύλλους μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή αναιμία σε αυτήν την ηλικία. Από εκεί και πέρα, αν είναι ανεμβολίαστο μπορεί να έχει κολλήσει κάποια ίωση, οπότε θα πρέπει να το δει κτηνίατρος
το ζώο είναι ευπαθές σε ιώσεις μέχρι και 2-3 εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση όλων των εμβολίων. Δηλαδή, με ασφάλεια θα μπορείς να το βγάλεις βόλτα 20 μέρες μετά και από το 3ο εμβόλιο.
Θα εκτιμούσα κάποιες συμβουλές σας και την απάντησή σας
τα θηλυκά σκυλιά εμφανίζουν μια περίοδο προετοιμασίας, τον πρόοιστρο, που χαρακτηρίζεται με το αίμα και την προσέλκυση αλλά μη αποδοχή των αρσενικών, και τον οίστρο, που είναι οι γόνιμες μέρες και συνήθως, αλλά όχι πάντα, το αίμα σταματά. Στον οίστρο τα γεννητικά όργανα της σκυλίτσα είναι πολύ πρησμένα και αποδέχεται την επίβαση. Κατά μέσο όρο, η κάθε περίοδος κρατάει 7-10 ημέρες. Οπότε, χονδρικά μπορούμε να πούμε ότι από την εμφάνιση του αίματος, μετά από 5-7 ημέρες και για καμιά 10αριά, πρέπει να το προσέχουμε. Ωστόσο, επειδή αυτές οι μέρες μπορεί να ποικίλλουν από ζώο σε ζώο και στην δική σας περίπτωση υπάρχουν πάντα αρσενικά μέσα στο σπίτι, πάντα υπάρχει κίνδυνος για ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Να έχετε υπόψη όταν η σκυλίτσα είναι σε οίστρο, και αυτή και τα αγόρια θα κάνουν ότι μπορούν για να ζευγαρώσουν.
Αν μένεις σε περιοχή που ευδοκιμεί η διροφιλαρίωση (Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα) θα πρέπει να κάνεις πρόληψη και για αυτό το νόσημα. Μεταδίδεται με τσίμπημα κουνουπιού και προληπτικά είτε δίνουμε ένα χάπι κάθε μήνα από Μάρτιο-Οκτώβριο (περίοδος δραστηριότητας κουνουπιού), είτε κάνουμε το φάρμακο ενέσιμο την άνοιξη το οποίο προφυλάσσει το ζώο για την επικείμενη καλοκαιρινή σεζόν. Σε περίπτωση που επιλέξεις να δώσεις τα χάπια, αυτά που κυκλοφορούν στο εμπόριο (milbemax) είναι αποτελεσματικά και για τα εντερικά παράσιτα, οπότε για την χρονική περίοδο που τα δίνεις μπορείς να παραλείψεις το drontal.
ενδεχομένως το πρόβλημα με το περπάτημά της να είναι νευρολογικής φύσεως αλλά δεν αποκλείεται και κάποιο συστηματικό νόσημα, δεδομένου ότι λες ότι αδυνατίζει. Για να βοηθήσεις την γατούλα θα πρέπει να το πας σε κάποιο συνάδελφο να το δει άμεσα.
για αρχή βγάλε το περιλαίμιο γιατί καμιά φορά τους προκαλούν αλλεργίες. Αν δεν τρώει ή κάνει και εμετούς θα πρέπει να το πας σε κτηνίατρο για ορό. Τώρα αν έχει κάτι άλλο ο σκύλος και απλά συνέπεσε να το εκδηλώσει την ίδια χρονική περίοδο με την αποαπαρασίτωση, δεν είμαστε σε θέση να το ξέρουμε.
Έχω ενα Dogo Argentino 3.5 χρονών κ είναι αλλεργικός στη πρωτείνη.
Κοκκινίζουν οι πατούσες του,βγάζει ανάμεσα στα δάκτυλα φουσκαλίτσες τα γλύφει κ τα τρώει.
Μου είπαν οτι αν του κάνω διατροφή με ωμα κρέατα κ λαχανικά θα δω βελτίωση.
Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν ισχύει για να το δοκιμάσω.
Εφόσον ο σκύλος σου έχει τροφική αλλεργία θα πρέπει να τρώει υποαλλεργικές τροφές. Αυτές θα τις βρεις στο εμπόριο, πολλές εταιρίες παρασκευάζουν ειδικές τέτοιες κλινικές δίαιτες που όμως θα μπορέσεις να τις βρεις μόνο σε κτηνίατρο και όχι σε Pet shop. Εναλλακτικά, μπορείς να βρεις κάποια πηγή κρέατος που δεν τον πειράζει και να του το μαγειρεύεις. Θα ξεκινήσεις με κάποιο κρέας που δεν έχει δοκιμάσει ποτέ, όπως ίσως γαλοπούλα, αρνί, κουνέλι, πάπια. Και θα προσθέτεις και ζυμαρικά ή πατάτες και λίγα λαχανικά. Σε καμία περίπτωση δεν συνιστούμε να του δίνεις ωμό κρέας. Έχει πολλούς κινδύνους, όπως παράσιτα, και δεν νομίζω ότι θα έχει κάποια διαφορά στην αλλεργία του.
δυστυχώς δεν μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα για να το ανακουφίσετε από το σπίτι. Το ζώο χρειάζεται επειγόντως να πάει στον κτηνίατρο, να μπει στον ορό και ανάλογα με το τι θα δείξουν οι εξετάσεις να κάνετε την κατάλληλη αγωγή. Αν δεν το έχετε ήδη πάει, θα σας εφιστούσα την προσοχή να το πάτε άμεσα.
όντως δεν μπορούμε να έχουμε άποψη για το τι είχε το γατάκι, δεδομένου ότι δεν το έχουμε δει εμείς κλινικά και όσο καλά και αν περιγράφεις την κατάστασή του, δεν μπορούμε να σου πούμε αν είχε εγκεφαλίτιδα. Θα πρέπει να θεωρήσουμε ότι οι συνάδελφοι που το είδαν κάνανε και τη σωστή διάγνωση. Όσον αφορά το εμβόλιο, δεν ήταν ιδιαίτερα μικρό. Τα εμβόλια γίνονται από 2 μηνών αλλά πάρα πολλές φορές γίνονται και σε λίγο μικρότερα χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα. Υπάρχει περίπτωση να βρήκε τίποτα να φάει μέσα στο σπίτι που να του προκάλεσε δηλητηρίαση? Καθαριστικά ή κάτι τέτοιο? Μήπως του δώσατε drontal για παράσιτα? Αυτά σε ηλικία μικρότερη των 2 μηνών δεν είναι ασφαλή και μπορεί να προκαλέσουν τοξίκωση. Επίσης, υπάρχουν και κάποιες αμπούλες που απαγορεύονται να δίνονται σε γάτες. Μήπως κατά λάθος έγινε κάτι τέτοιο?
Δυστυχώς αυτή τη στιγμή μόνο υποθετικά σενάρια μπορούμε να κάνουμε που πραγματικά δεν θα σε ωφελήσουν σε κάτι.
θεωρητικά δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο αυτό, αν και σε εμάς δεν έχει συμβεί ποτε
Ευχαριστώ!
Η δόση είναι ένα χάπι στα 4 κιλά.
συνήθως τα ζώα στους 6 περίπου μήνες έχουν αποκτήσει το 70-80% του μεγέθους του ενηλίκου και σχεδόν το βάρος του. Τώρα εξαρτάται και από το ίδιο το ζώο. Μπορεί να πάρει λίγο ακόμα. Θα πρέπει όμως να έχετε υπόψη ότι το βάρος είναι και συνάρτηση της ποσότητας της τροφής, δηλαδή μπορεί ένα ζώο που είναι μικρόσωμο απλά να παχύνει και να γίνει υπέρβαρο.
μπορείς να δίνεις μόνο το Milbemax, είναι καθόλα αποτελεσματικό και για τα εντερικά παράσιτα
Θα ήθελα να σας ρωτήσω σχετικά με την πρόληψη όσον αφορά στην ασθένεια διροφιλαρίωση.Έ χω ένα γκριφόν κανίς 8 κιλών που τώρα βρίσκεται διακοπές στη βόρεια ελλάδα και με ενημέρωσαν οτι καλό θα είναι να του δίνω ένα χαπάκι milbemax το μήνα.Τον Μάη της έδωσα το χάπι για τα σκουλίκια του εντέρου.Κάνει τώρα να πάρει το milbemax?
Ευχαριστώ πολύ!
μπορείς να δώσεις το milbemax χωρίς κανένα πρόβλημα
θα ηθελα να μαθω αν οι ταμπλετες με μαγια μπυρας κανουν κακο στο μικροσωμο σκυλο μου,γιατι εχω προβλημα με τους ψυλλους,εχω δοκιμασει τα παντα(scalibor, frontline,advan tix κλπ).γνωριζω οτι εχει αλλεργια στους ψυλλους.
επισης θελω να μαθω αν το σκορδο κανει κακο στην υγεια του(φυσικα παντα με μετρο)
σας ευχαριστω
Τα χάπια γενικά θεωρούνται ασφαλή μετά την 8η εβδομάδα. Επίσης το άλλο πρόβλημα που θα έχεις είναι το θέμα της δόσης, αφού το drontal γάτας είναι για 4 κιλά και θα δυσκολευτείς να κόψεις το χάπι ώστε να πετύχεις την κατάλληλη δόση αν το γατάκι σου αν είναι κάτω από 1 κιλό. To milbemax για μικρόσωμες γάτες θα είναι πιο εύκολο να το δώσεις από άποψης δοσολογίας και βάρους ζώου. Για την κολίτιδα θα σου προτείναμε να δώσεις και κάποια από τις αντιδιαρροϊκές πάστες με προβιοτικά που κυκλοφορούν στο εμπόριο (florentero, proenteric κλπ)
Όντως το Milteforan βελτιώνει κατά πολύ την κλινική εικόνα του σκύλο αλλά δεν καταφέρνει να ρίξει πάντα τον τίτλο σε επιθυμητά επίπεδα. Δυστυχώς αυτό μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα γιατί οι περισσότερες από τις επιπλοκές τις λεϊσμάνια οφείλονται στα αντισώματα (ανοσοσύμπλοκα) . Οπότε το να πέσει ο τίτλος είναι το επιθυμητό. Ωστόσο, εφόσον υπάρχουν ενδείξεις νεφροπάθειας, δεν μπορείτε να δώσετε κανένα από τα λεισμανιοκτόνα φάρμακα. Δεν πιστεύω ότι το leishguard θα μπορέσει, είτε μόνο του είτε σε συνδυασμό μα zylapour να ρίξει τον τίτλο. Επειδή όμως ο τίτλος και εν γένει η ανταπόκριση στην όποια αγωγή συνδέεται με την ανοσολογική απάντηση του ζώου ( πως δηλαδή θα αντιδράσει το ανοσοποιητικό του) και επειδή το leishguard έχει πρωτίστως ανοσορρυθμιστικ ή δράση, μπορεί να βοηθήσει έμμεσα στην πτώση του τίτλου. Δεν αναφέρονται παρενέργειες από τα νεφρά, θα πρέπει όμως να μην έχει επηρεαστεί η ηπατική λειτουργία από τη λεισμάνια.
Το πιθανότερο είναι ότι απλά ήταν τοξινωμένη και καταπονημένη από την πυομήτρα. Πάντως αν ξαναπάρεις θηλυκό σκυλί, καλό είναι να το στειρώσεις. Αν θέλεις να γεννήσει, μόλις ολοκληρώσει την αναπαραγωγική διαδικασία, αν όχι, μετά τον 1ο οίστρο είναι η καλύτερη ηλικία για στείρωση (10-12 μηνών)
οι υπόλοιπες εξετάσεις ήταν όντως καλές. Παρ' όλα αυτά, ο βήχας και το λαχάνιασμα σε συνδυασμό με τους όγκους δεν είναι καλή ένδειξη. Μήπως βγάλατε ακτινογραφία θώρακα πριν την μαστεκτομή? Υπάρχει η πιθανότητα να είχε και μεταστάσεις στον πνεύμονα.
Το ότι πήρε αντιβίωση, δεν παίζει ρόλο για την εξέλιξη της πυομήτρας γιατί η πυομήτρα είναι μια τόσο άσχημη φλεγμονή που σπανίως αντιμετωπίζεται με απλά σχήματα αντιβιοτικών. Οπότε το πιθανότερο ήταν να "δούλευε" η πυομήτρα και απλά η αντιβίωση και η κορτιζόνη να "κάλυπταν" τα συμπτώματα. Σε καμία περίπτωση δεν φταίει το ότι περπάτησε σπίτι για να βολευτεί. Μην το σκέφτεσαι καθόλου. Μετά από ένα χειρουργείο το 1ο 48ωρο είναι κρίσιμο γιατί τότε είναι που θα κριθεί η εξέλιξη. Μπορεί να ξύπνησε από την αναισθησία αλλά και πάλι φαίνεται ότι ήταν πολύ εξασθενημένη.
ειχα ενα σκυλακι 11 χρονων γκριφον πεκινουα την τεταρτη εγχειρηστηκε για ανοιχτη πυομητρα ο γιατροσ μ πε οτι πηγαν ολα καλα μετα το χειρουργε 4,ιο σηκωθηκε κανονικα κ περπατησε,τη εφερα σπιτι κ μετα απο 12 ωρεσ κατεληξε δν μπορω να καταλαβω τι εγινε ο γιατροσ μ πε πε περιτονιτιδα οι εξετασεις αιματοσ ειχαν καποιες χαμηλες τιμες κ καποιες ανεβασμενες λευκα αιμοσφαιρια 18,3 λεμφοκυτταρα 4,4 μεσαιοκυτταρα 1,4 πολυμορφοπυρηνα 12,6 μεσαιοκυτταρα 1,6 αιματοκριτησ 30.8 αιμοσφαιρινη 10 ερυ8ρα αιμοσφαιρια 4,64 αλκαλικη φωσφαταση 1184.Σας παρακαλω μπορειτε να μ πειτε την γνωμη σας ευχαριστω πολυ
τα αποτελέσματα των εξετάσεων δείχνουν ότι η σκυλίτσα σου ήταν πολύ καταπονημένη. Άλλες βιοχημικές εκτός της αλκ. φωσφατάσης κάνατε? Ουρία και κρεατινίνη για τα νεφρά? Η περιτονίτιδα είναι μια πιθανή επιπλοκή σε αυτές τις περιπτώσεις αλλά όπως και να έχει θα πρέπει να έχεις υπόψη ότι η πυομήτρα είναι μια πολύ βαριά φλεγμονή, εμπλέκονται πολύ "άσχημα" μικρόβια και τα ζώα τοξινώνονται πολύ γρήγορα με επιπτώσεις σε όλα τα όργανα. Έτσι για μια σκυλίτσα σαν τη δική σου, τοξινωμένη, μεγάλης ηλικίας, είμαστε επιφυλακτικοί όσον αφορά το κατά πόσο θα τα καταφέρει.
ειχαμε κανει ολες τις εξεταασεις,ουρι α 48,κρεατινινη ο,86 τρανασμιναση 58.10 μερες πριν το παθει την ειχα παει στη γιατρο γιατι μου λαχανιαζε πολυ κ μερικεσ φορεσ ετρεμε κ ηθελα να τησ κανω εξετασεισ αιματος εκεινος την ακουσε εβαλε θερμομετρο την κοιταξε κ μ πε οτι δν χρειαζεται εξετασεισ αιματος γιατι ειχαμε κανει προσφατα παρολα αυτα τισ εκανα θεραπεια με αντισταμινικα γ τα αυτια γιατι ειχε κατι κοκκινιλεσ αλλεργια μ πε κ θεραπεια μα augmentin k prezolon για μια βδομαδα για την τραχεια που ειχε προβλημα σαββατο σταματησαμε την αντιβιωση κ τριτη εγινε η πυομητρα.απλα μ κανει εντυπωση το οτι πωσ μολυνθηκε τοσο γρηγορα ενw επαιρνε κ αυτην την αντιβιωση για αλλο λογο βεβαια?κ πωσ αντεξε ενα τετοιο χειρουρργειο κ μ πεθανε μετα απο 12 ωρες?εχει καμια σχεση μ τις επιπλοκες το οτι οταν την ειχα σπιτι περπατησε 3-4 φορες αλλα πιο πολυ για να αλλαξει θεση γ να βολευτει να ξαπλωσει?η αληθεια ειναι οτι στο σπιτι ηταν αρκετα ανησυχη δν κοιμοταν ευκολα.
Σας ευχαριστώ πολύ!!!
η advocate πιάνει ψύλλους, ψώρα, νηματώδη δεν πιάνει όμως τσιμπούρια καθόλου και δεν έχει εντομοαπωθητική δράση. Η effirpo πιάνει ΜΟΝΟ ψύλλους και τσιμπούρια και επίσης δεν έχει εντομοαπωθητική δράση. Εμείς κατά κανόνα χρησιμοποιούμε την advantix δεδομένου ότι πιάνει ψύλλους, τσιμπούρια και έχει εντομοαπωθητική δράση, προφυλάσσοντας από τη σκνίπα που μεταδίδει τη λεϊσμάνια και το κουνούπι που μεταδίδει τη διροφιλαρίωση
με σιγουριά μπορώ να σου πω ότι δεν φταίνε τα νύχια της. Μήπως μετά τη βόλτα της πλένεις τα πόδια με κάποιο καθαριστικό ή δεν τα στεγνώνεις καλά? Επίσης το γλύψιμο των πρόσθιων άκρων είναι κλασσικό εύρημα στις αλλεργίες. Έχει εποχιακή εμφάνιση?
Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να κάνουμε διάγνωση έτσι. Υπάρχουν πολλά νοσήματα που προσβάλλουν τα άκρα (παρασιτικά, ανοσολογικά κλπ). Θα πρέπει να το πατε σε ένα συνάδελφο για να το διερευνήσετε.
Δυστυχώς χωρίς να γνωρίζουμε πλήρες ιστορικό, τι είδους εξετάσεις έχει κάνει και φυσικά κλινική εκτίμηση του σκύλου σας δεν μπορούμε να ξέρουμε κατά πόσο έχει ανοσολογικής φύσεως νόσημα ή όχι. Υπάρχουν όντως τέτοια νοσήματα που κάνουν χρόνια διάρροια. Αυτό που θα σας πρότεινα, αν θέλετε να σταματήσετε να μαγειρεύετε, είναι κάποια ειδική ξηρά τροφή για γαστρεντερικές διαταραχές. Όλες οι μεγάλες εταιρίες έχουν τέτοιες (Royal canin, Purina, Hill's) και θα σας σύστηνα να του δίνετε και προβιοτικά. Υπάρχουν επίσης πολλά τέτοια σκευάσματα για σκύλους με χρόνιες εντερικές διαταραχές, είτε με τη μορφή πάστας είτε χαπιού. Όλα τα παραπάνω βέβαια είναι συμπληρωματικά μέτρα που μπορεί να βοηθήσουν το ζώο σας, σε κάθε περίπτωση πρέπει να εντοπιστεί το αρχικό αίτιο και να αντιμετωπιστεί για να λυθεί ριζικά το πρόβλημα.
Τα αντιλεϊσμανιακά φάρμακα, και ειδικά το glucantime, πειράζουν τα νεφρά. Το ίδιο ισχύει και για το Milteforan που είναι το φάρμακο 1ης επιλογής ως λεϊσμανιοκτόνο, κυρίως λόγω των λιγότερων παρενεργειών που έχει. Κάνατε εξετάσεις και είδατε ότι είναι ανεβασμένα η ουρία και η κρεατινίνη? Σε αυτή την περίπτωση η αντιλεϊσμανιακή αγωγή είναι πολύ επικίνδυνη, πρέπει να παρακολουθούντα ι τα νεφρά και στις περισσότερες περιπτώσεις διακόπτεται μέχρι να, και εφόσον, επανέλθουν οι δείκτες αυτοί εντός φυσιολογικών ορίων. Σε αυτή την περίπτωση δίνεται μόνο το Zylapour που είναι αρκετά ασφαλές για την νεφρική λειτουργία. Επίσης, μπορεί να χρειαστεί να μπει και στον ορό αν είναι ανόρεκτο και έχει ανεβασμένους νεφρικούς δείκτες.
θίγεις πολλά θέματα η αλήθεια είναι. Όντως ισχύει ότι το σκουλήκι της καρδιάς συχνά είναι φορέας ενός παρασίτου που αντιμετωπίζεται με Vibramycin, το οποίο μπορεί να δίνεται παράλληλα με την αγωγή για τη dirofilaria. Σχετικά με το Glucantime σε συνδυασμό με το immiticide (ενέσεις για το σκουλήκι)ούτε εμείς θα το συνιστούσαμε. Δεν υπάρχει καθαρή αντένδειξη για την ταυτόχρονη χρήση, αλλά έχουν και τα 2 αρκετές και σοβαρές παρενέργειες, οπότε καλό είναι να αποφεύγεται η ταυτόχρονη χρήση για να μην επιβαρύνεται πολύ το σκυλί.
Όντως, η αντιλεϊσμανιακή αγωγή συνδυάζεται με το zylapour, το οποίο δίνεται για αρκετό μάλιστα χρονικό διάστημα, αρχικά για 6 μήνες και στην πορεία ανάλογα με τον τίτλο αντισωμάτων αποφασίζεται αν θα συνεχίσει, για πόσο και σε τι σχήμα. Επίσης, μπορεί να συνδυαστεί και με το leishguard που είναι καινούριο φάρμακο.
Το πιο ανησυχητικό όμως από αυτά που ανέφερες είναι ότι είναι καταβεβλημένος και έχει θέμα με τα νεφρά. [...συνεχίζεται ]
εχω βρει εναν σκυλακο που εχει διροφυλαρια και λεισμανια.Ξεκιν ησαμε ενεσεις Clucantime και ο γιατρος μου ειπε να παρει και Vibramycin γιατι το σκουληκι ως παρασιτο φερει ενα μικροβιο που πρωτα πρεπει να σκοτωθει με το Vibramycin και μετα θα κανουμε τις ενεσεις για το σκουληκι, τις οποιες μπορουμε να κανουμε παραλληλα με αυτες για τη λεισμανια.
ενας αλλος γιατρος μου ειπε δεν ισχυει αυτο και μου ειπε να δωσω μαζι με τις ενεσεις και Zylapour, και επισης να περιμενω να τελειωσουν οι ενεσεις για Λεισμανια μεχρι να κανουμε αυτες για το σκουληκι γιατι ειναι βαρια φαρμακα.
ο Σκυλακος ειναι καταβεβλημενος και εχει ενα θεματακι με τα νεφρα, τι να κανω απο ολα?
θα ηθελα να ρωτησω αν κανει κακο να τρωει συνεχεια ο μικροσωμος σκυλος μου(18μηνων) ξηρα τροφη με σολωμο.παιρνει ολες τις βιταμινες που πρεπει,η πρεπει καποια στιγμη να του αλλαξω ξηρα τροφη.
σας παρακαλω αν μπορειτε να μου προτεινετε μια καλη ξηρα τροφη με σολωμο κ μια με κοτοπουλο
ΜΕ ΕΤΙΜΗΣΗ
η φυσιολογική απόπτωση του τριχώματος ποικίλλει από σκύλο σε σκύλο και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητα του τριχώματος, τη συχνότητα του βουρτσίσματος και τη γενική του κατάσταση. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να το ταΐζεις με καλής ποιότητας ξηρά τροφή ενώ πολλές εταιρίες βγάζουν ειδικές σειρές για την βελτίωση της ποιότητας του τριχώματος. Επίσης, μπορεί να βελτιώσεις την κατάσταση με τη χρήση Ω3-Ω6 λιπαρών οξέων στην τροφή. Βγαίνουν και σε χάπια και σε λάδι και βοηθάνε γενικότερα την επιδερμίδα και το τρίχωμα. Τέλος με το συχνό βούρτσισμα διατηρείς το δέρμα και τρίχωμα υγιές και απομακρύνεις τις νεκρές τρίχες από το σώμα του ζώου, ώστε να μην διασπείρονται στο σπίτι.
στα άλογα οι όρχεις κατεβαίνουν από τον 1ο μήνα αλλά μπορεί να καθυστερήσουν ως και τα 2 χρόνια. Το δικό σου, για να μην έχει κατεβάσει τους όρχεις, μάλλον δεν θα τους κατεβάσει, αν και καλό είναι να περιμένεις λίγο ακόμα. Βέβαια, στην περίπτωση που δεν κατέβουν, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα και υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες το άλογο να είναι στείρο.
γενικά αν το γατάκι ήρθε μόλις χτες σπίτι σου, είναι πολύ πιθανό να έχει στρεσαριστεί με την αλλαγή περιβάλλοντος και για αυτό να μην τρώει πολύ. Γενικά οι γάτες δένονται πολύ με το χώρο τους, περισσότερο ίσως από ότι με τους ανθρώπους, και απεχθάνονται τις μετακινήσεις. Επίσης, έχε υπόψη σου ότι οι περισσότερες γάτες είναι επιλεκτικές με την τροφή τους και συνήθως "τσιμπολογάνε" μέσα στην ημέρα. Αρχικά αυτό που θα πρέπει να δεις είναι αν το γατάκι σου είναι ορεξάτο, κεφάτο, και με όρεξη για παιχνίδι. Αν είναι, δεν θα πρέπει να ανησυχείς. Απλά δώσε του χρόνο. Και μην μπεις στην διαδικασία να του δίνεις όλο και πιο νόστιμες τροφές (κονσέρβες, μαγειρευτά κλπ) για να φάει, θα καταλήξει να γίνει πολύ επιλεκτικό στην τροφή. Βάλε του την ξηρά τροφή που θέλεις να του δίνεις, μια καλής ποιότητας, δώσε του χρόνο και μην ανησυχείς πάρα πολύ γιατί το καταλαβαίνει. Είναι αξιέπαινο πως μπορούν οι μικροί μας φίλοι να μας χειραγωγούν!
Με είχατε καλύψει απόλυτα στη τελευταία μου ερώτηση, παρ΄όλ΄αυτά με απασχολεί πλέον το γεγονός εάν η καθημερινή λήψη Βιταμίνης Ε (Eviol 100mg κάθε κάψουλα) είναι πολύ για το σκυλάκι μου, το οποίο είναι 2 κιλά. Του δίνω εδώ και 3 μήνες τις βιταμίνες κάθε μέρα, δεν είχαμε κάποιο πρόβλημα, απλά αναρωτιέμαι αν συνεχίσουμε έτσι επ΄ αορίστου, αν θα του προκληθεί κάποιο πρόβλημα. 100mg ανα κάψουλα στα 2 κιλά του σκύλου μου, μου φαίνεται πολύ.
Σας ευχαριστώ πολύ,
Με εκτίμηση,
Δέσποινα.
συγγνώμη για την αργοπορία της απάντησης. Γενικά η δόση της βιταμίνης Ε που παίρνει το σκυλάκι σου δεν είναι μεγάλη. Μπορεί να χορηγηθεί με ασφάλεια μέχρι και 5πλάσια δόση σε ορισμένες περιπτώσεις.
κ ποια η συχνοτητα του καθενος φαρμακου?
αν θες δες την απάντηση μας προς τη Βασιλική, νομίζω θα σε καλύψει. Αν έχεις κάποια άλλη απορία, πες μας
άλλοι είπαν είναι καλύτερο το χάπι γιατι δε μας καλύπτει το εμβόλιο πολυ καιρο.
τελικά τι μπορώ να κάνω? να του δώσω κ το χάπι εκτός απο το εμβόλιό του ?
είναι κάθε μήνα το χάπι η κάθε 2 μήνες? κ ποιο χάπι είναι καλό?
και τα 2 σκευάσματα είναι εξίσου αποτελεσματικά. Η εταιρία που παράγει το Guardian (το "εμβόλιο" για το σκουλήκι, όπως λες) λέει ότι ισχύει για ένα χρόνο, αλλά ακόμα και αν υποθέσουμε ότι η διάρκειά του είναι μικρότερη, αν το κάνεις τέτοια εποχή, θα σε καλύψει σίγουρα για την επικίνδυνη χρονική περίοδο που δραστηριοποιούν ται τα κουνούπια, δηλαδή μέχρι τον Οκτώβριο.
Το χάπι που προφυλάσσει για το συγκεκριμένο νόσημα κανονικά δίνεται κάθε μήνα, απλά μπορείς να το δώσεις και κάθε 2 μήνες (αν ξεχάσεις δηλαδή κάποια δόση) χωρίς πρόβλημα.
Οι διάρροιες και η σιελόρροια δεν έχει σχέση με το χάπι. Είναι πλήρως εμβολιασμένο? Θα πρέπει να το πας σε κάποιον συνάδελφο. Έχει κάποια γαστρεντερίτιδα που πρέπει να αντιμετωπιστεί.
όταν ήταν 3 μηνών περίπου θυμάμαι του είχε δώσει χάπι αποπαρασίτωσης 2 φορές σε διάστημα μερικών ημερών νομίζω. και μετά από αυτό, τώρα πρώτη φορά πήρα χάπι για το σκουλίκι της καρδιάς , 9 μηνών και απο δώ και πέρα είπε κάθε μήνα θα το δίνουμε.
Σας ευχαριστώ πολύ!
Με εκτίμηση!
Θα ήθελα την άποψη σας σχετικά με τα εξης(όλα μετά από διάγνωση και συμβουλές του κτηνιάτρου μου)> Το σκυλακι είναι 9 μηνών, 1,9kg, mini pinscher, με Demodex,μόνον στο κεφάλι δεν έχει τρίχωμα,χωρίς άλλα συμπτώματα.
1. Δίνουμε αμπούλα advocate κάθε μήνα, τροφή skin care Royal Canin(ποια η αποψή σας γι αυτη τη μάρκα;), βιταμίνες Ε κάθε μέρα εδώ κ ένα μήνα, δοκιμάσαμε κ το ειδικό κολάρο γι αυτη τη περίπτωση αλλα το σκυλί κοντεψε να μου μείνει στα χέρια κ το εβγαλα την ιδια ημέρα. είναι μικρός ακόμα, και πέρα απ τα εμβόλια κ αυτό της λεισμανείωσης που ολοκληρώσαμε πρόσφατα, όλα αυτα τα "φάρμακα" με κάνουν να αναρωτιέμαι αν του κάνω πραγματικά καλό.
Το τρίχωμα στο κεφαλι επανέρχεται σταδιακά εδώ και ένα μήνα, δεν ξέρω τι απ όλα αυτά βοηθάει τελικά,καμιά φορά νιώθω πως το ταλαιπωρώ άδικα.
Με εκτίμηση
1. Η Royal skin care είναι πολύ καλή τροφή, μην έχεις αμφιβολίες για αυτό
2. Αμπούλα κάθε μήνα θα δίνεις ούτως ή άλλως από εδώ και πέρα γιατί ζεσταίνει ο καιρός και ξεκινάει η δραστηριότητα των εξωπαρασίτων. Η advocate ΔΕΝ πιάνει όμως τσιμπούρια, οπότε αν το βγάζεις βόλτα σε πάρκα με γρασίδι, χορτάρια κλπ μπορεί να πιάσει τσιμπούρια, οπότε ίσως να δοκίμαζες κάποια άλλη που να τα πιάνει (advantix, certifect, frontline κλπ).
3. Η βιταμίνη Ε κακό δεν κάνει, γενικά βοηθάει σε δερματικές παθήσεις όπως και τα ω3:ω6 λιπαρά οξέα.
4. Σχετικά με την χρησιμότητα και την αποτελεσματικότ ητα όλων αυτών των σκευασμάτων για τη Δεμοδήκωση, είναι αμφιλεγόμενη. To Demodex είναι ένα παράσιτο που υπάρχει φυσιολογικά στο δέρμα των σκύλων και συνήθως δεν προκαλεί προβλήματα. Οι δερματικές αλλοιώσεις εμφανίζονται όταν για κάποιο λόγο αυξηθούν υπέρμετρα οι αριθμοί τους. [συνεχίζεται]
Σημειωτέον, μιλάμε για μη επιπλεγμένη δεμοδήκωση (χωρίς κνησμό, εξίδρωμα, πύον). Στις επιπλεγμένες μορφές πρέπει οπωσδήποτε το ζώο να πάρει αγωγή.
5. Αποπαρασίτωση για τα εντερικά παράσιτα γίνεται κάθε 3 μήνες. Όμως από Μάρτιο-Οκτώβριο που υπάρχουν κουνούπια που μεταδίδουν την Dirofilaria (σκουλήκι της καρδιάς) δίνουμε κάθε μήνα χάπια για αυτό. Επειδή υπάρχει σκεύασμα που πιάνει και εντερικά παράσιτα και τη φιλάρια,[συνέχε ια]
Ελπίζω να σε διαφωτίσαμε λίγο
Καταρχήν είναι πλήρως εμβολιασμένος ο γάτος? Τι ηλικία έχει? Είναι στειρωμένος? Βγαίνει έξω και τσακώνεται με άλλους γάτους? Αυτές οι πληροφορίες θα μας βοηθήσουν να περιορίσουμε τα πιθανά αίτια. Σίγουρα έχει πρόβλημα με το αναπνευστικό του, αλλά εφόσον δεν τρώει και κάνει εμετούς, κατά πάσα πιθανότητα είναι και αφυδατωμένος που σημαίνει ότι θα χρειαστεί ενδοφλέβια ορό και ηλεκτρολύτες. Επίσης, εφόσον κάνει εμετούς, πιθανόν το vibramycin να μην το πήρε (να το έκανε δηλαδή εμετό). Θα πρέπει να τον πας σε κτηνίατρο τουλάχιστον για να αποκατασταθούν οι ηλεκτρολυτικές διαταραχές και να χορηγηθούν τα απαραίτητα φάρμακα παρεντερικά μέχρι να μπορέσει να πάρει φάρμακα από το στόμα, και ίσως να κάνεις και βιοχημικές εξετάσεις για να δεις αν συνυπαρχει κάποια λειτουργική διαταραχή των νεφρών ή του ήπατος. Θα πρέπει επίσης να τον ελέγξεις για κάποια σοβαρά ιογενή νοσήματα της γάτας, που προδιαθέτουν σε πληθώρα λοιμώξεων, όπως το FIV, FeLv και FIP
τα Pug γενικά έχουν πολύ καλό χαρακτήρα, είναι χαρούμενα, φιλικά με όλους και συνεργάσιμα. Βέβαια παίζει ρόλο πως έχει μεγαλώσει και τι εμπειρίες έχει αποκτήσει μέχρι τώρα, αλλά πιστεύω ότι αν του δώσεις λίγο χρόνο να σε μάθει και να το μάθεις και εσύ, θα αναπτύξετε μια υπέροχη σχέση.
Χθες μας γεννησε μια γερη αγελαδα αλλα δυστυχως το γεννησε ψοφιο. Το μοσχαρακι ειχε ασπρα ματια.Πού οφειλεται αυτο?
κατά πάσα πιθανότητα αυτό οφείλεται σε κάποια διατροφική έλλειψη, πιθανόν βιταμίνης Α.
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΤΗ ΞΗΡΑ ΤΡΟΦΗ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΜΟΥ(14ΜΗΝΩΝ)
ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΤΡΟΦΕΣ Κ ΟΛΙΣΤΙΚΕΣ
ΑΛΛΑ ΔΕ ΤΡΩΕΙ, ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΤΡΩΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙΡΟ ΕΤΡΩΓΕ ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΑ(ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ,ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ)
ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΤΟΥ ΜΑΘΩ ΤΗ ΞΗΡΑ ΤΡΟΦΗ ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ.ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΑ ΜΕ ΛΙΓΟ
ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΟ,ΔΥΣ ΤΥΧΩΣ ΔΕ ΤΗ ΤΡΩΕΙ.ΤΗ ΤΡΟΦΗ ΤΗΝ ΑΦΗΝΩ 15 ΛΕΠΤΑ Κ ΜΕΤΑ ΤΗ ΠΑΙΡΝΩ
ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΝΙΚΟΣ-ΚΕΡΚΥΡΑ
η αλήθεια είναι ότι κάποια σκυλιά είναι πιο επιλεκτικά με τη διατροφή τους και όταν συνηθίσουν σε πιο νόστιμες τροφές, όπως τα μαγειρευτά, δυσκολεύονται να ξεκινήσουν την ξηρά τροφή. Αν τρώει κονσέρβες θα σου πρότεινα να ανακατέψεις μια κονσέρβα, κατά προτίμηση κάποια με πολύ ζουμί και νόστιμη, ακόμη και γατίσια, με την ξηρά και να την κάνεις κιμά (να μην μπορεί να την ξεχωρίσει). Στην αρχή περισσότερη κονσέρβα από ότι ξηρά και σταδιακά θα μειώνεις την κονσέρβα και θα αυξάνεις την κροκέτα. Όντως θα πρέπει να αφήνεις το φαΐ κανένα 15' και αν δεν φάει να το παίρνεις και ξανά το βράδυ. Σε αυτή την προσπάθεια όμως δεν θα πρέπει να του δίνεις τίποτα άλλο, για να πεινάσει και να αναγκαστεί να την φάει. Γενικά, θέλει υπομονή και υπομονή.
Καλή τύχη
συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση αλλά είχαμε κάποιο πρόβλημα με το site. Είναι πολύ συχνό σε μερικά ζώα να υπάρχει εναπόθεση χρωστικής στον βλενογόννο της γλώσσας με την μορφή κηλίδας, η οποία είναι άνευ κλινικής σημασίας. Θα σε ανησυχήσει αν διογκωθεί, υπεγερθεί ή αρχίσει να αιμορραγεί, αν και σε αυτήν την ηλικία είναι μάλλον απίθανο.
η αλήθεια είναι ότι είναι εξαιρετικά σπάνια η εμφάνιση πυομήτρας σε τόσο νεαρό σκυλί, αν και δεν μπορούμε να αποκλείσουμε αυτό το ενδεχόμενο. Αν γενικά δεν επιθυμείς να κρατήσεις απογόνους από τη σκυλίτσα σου, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να την στειρώσεις. Η ηλικία της δεν αποτελεί πρόβλημα και μάλιστα είναι και η ενδεδειγμένη για να εκμηδενίσεις τις πιθανότητες εμφάνισης νεοπλασίας του μαστού αργότερα. Και αν όντως έχει πυομήτρα είναι και η πιο ασφαλής θεραπεία. Η φαρμακευτική αντιμετώπιση της πυομήτρας δεν είναι πάντα αποτελεσματική, θέλει ισχυρά αντιβιωτικά και ορμονική αγωγή ταυτόχρονα, και απαιτεί στον επόμενο οίστρο να ζευγαρώσεις οπωσδήποτε τη σκυλίτσα σου για να απομακρυνθεί το παθολογικό ενδομήτριο, όπως συμβαίνει στον φυσιολογικό τοκετό. Δεν ξέρω αν η σκυλίτσα σου τελικά έχει ή όχι πυομήτρα, αλλά η πυομήτρα όντως δίνει έντονη κλινική συμπτωματολογία , όπως ανορεξία, κατάπτωση, πολυουρία-πολυδ ιψία, πυοαιμορραγικό έκκριμα από το αιδοίο... [Συνεχίζεται]
και φυσικά η αιματολογική εικόνα είναι διαταραγμένη. Όμως, αν πριν από τις εξετάσεις της έδινες αντιβίωση, μπορεί να σου βελτιώσει κάπως τις αιματολογικές διαταραχές προσωρινά και να σου "κρύψει" τα παθολογικά ευρήματα. Μας έχει τύχει έντονη πυομήτρα (επιβεβαιωμένη μετά την χειρουργική αφαίρεσή της) που όμως επειδή η ιδιοκτήτρια είχε δώσει αντιβίωση για 2 ημέρες πριν το χειρουργείο τα αποτελέσματα της αιματολογικής εξέτασης ήταν φυσιολογικά.
Κατά τη γνώμη μας το καλύτερο που έχεις να κάνεις, εφόσον δεν θέλεις κουτάβια, είναι να την στειρώσεις, για τους παραπάνω λόγους που σου ανέφερα. Ελπίζω να σε βοήθησαμε
zei afrous apo to stoma..fovamai to xeirotero.exoun perasei 6 wres peripou kai oso paei kai xeirotereuei..t i mporw na kanw??perimenw me agwnia thn apanthsh sas
Το σκυλί σου μάλλον δηλητηριάστηκε.
Πάρ' το ΤΩΡΑ και πήγαινέ το στον κτηνίατρό σου. Είναι θέμα ωρών, ήδη έχεις αργήσει, μπορεί να το χάσεις
η αδιαθεσία του τσιντσιλλά ξεκίνησε κατά τη διάρκεια του μπάνιου ή 2 ώρες αργότερα? Γενικά το αμμόλουτρο τα βοηθάει πολύ στο να διατηρούν το τρίχωμά τους σε καλή κατάσταση και τους δίνει ευχαρίστηση. Υποψιάζομαι ότι κάποιο άλλο πρόβλημα υπάρχει και απλά συνέπεσε η εκδήλωση του με το μπάνιο. Τι το ταΐζεις? Τι ποσότητες και με ποιά συχνότητα? Τα κόπρανά του πώς είναι? (συχνότητα, μέγεθος, σύσταση). Τι ηλικία έχει?
ΝΙΚΟΣ-ΚΕΡΚΥΡΑ
Χρόνια πολλά και καλή χρονιά.
Ευχαριστούμε για την εκτίμηση και την συνεισφορά σου στο να παρέχουμε χρήσιμες συμβουλές και να βοηθάμε έστω και εξ αποστάσεως.
Με εκτίμηση
Γιώργος Χρισοτοδούλου,
Στεφανία Δανίκα
Αλεξάνδρα Τσιάρα
τα πράγματα είναι όπως σου τα είπε ο κτηνίατρός σου. Τα ωταιματώματα δεν αντιμετωπίζοντα ι επιτυχώς με φαρμακευτική αγωγή και πάντα καταφεύγουμε στο χειρουργείο. Το χειρουργείο είναι σχετικά απλό και δεν κρατάει πολύ ώρα. Mετά θα χρειαστεί να φορέσει κολλάρο τύπου Ελισάβετ (αυτό που είναι σαν ανεστραμμένο χωνί) για καμιά εβδομάδα για να μην πειράζει τα ράμματα. Αυτό θα το ενοχλεί τις πρώτες 1-2 ημέρες μέχρι να το συνηθίσει. Η αναισθησία σε ένα υγιές νεαρό σκυλί, όπως είναι το δικό σου, γενικά δεν επιφυλάσσει κινδύνους και μόνο σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις έχουμε επιπλοκές. Δυστυχώς όμως δεν θα αποφύγεις το χειρουργείο και θα σου συνιστούσα να το κάνεις το συντομότερο γιατί όσο περισσότερο περιμένεις τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να παραμορφωθεί το πτερύγιο του αυτιού. Το αν θα επανεμφανιστεί εξαρτάται από την αρχική αιτία. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων προϋπάρχει κάποια ωτίτιδα στο αντίστοιχο ή και στα δύο αυτιά ... [συνεχίζεται]
Κατά πάσα πιθανότητα το τσιντσιλά σου έχει πρόβλημα στα δόντια, με αποτέλεσμα να πονάει, να κάνει στοματίτιδα (για αυτό και τα σάλια) και να μη τρώει. Θα πρέπει να τον πας σε κάποιο συνάδελφο που ξέρει από αυτά τα ζώα να δει στο στόμα του, να ψηλαφίσει τις ρίζες και καλύτερα να βγάλει και ακτινογραφίες κεφαλής (πλάγια και ραχιαιοκοιλιακή ). Το πιθανότερο είναι να φανούν προβλήματα που χρειάζονται άμεση οδοντιατρική παρέμβαση (τρόχισμα ή ακόμα και εξαγωγές). Επίσης, θα πρέπει να συμβουλευτείς κάποιον για την διατροφή του, γιατί το Α και το Ω αυτών των προβλημάτων αυτών είναι η λάθος διατροφή. Αν θες περισότερες λεπτομέρειες, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας τηλεφωνικώς και να ζητήσεις την Κα. Δανίκα
εχω ενα προβλημα με το μικροσωμο σκυλο μου(13 μηνων).πριν 4 μερες το πηρα για μια γενικη εξεταση αιματος κ τεστ καλαζαρ.επειδη δε καθοταν με τιποτα του εκανε ναρκωση.οι εξετασεις ηταν καλες.μετα μολις ξυπνησε βγηκε εκτος εαυτου,γαβγιζε πολυ,εβγαζε αφρους κ ειχε γουρλωσει τα ματια του σα ψυχοπαθης.φωναξ α τον ιατρο να τον δει εξω απο το ιατρειο κ μου ειπε δεν ειναι τιποτα.μου ειπε οτι ετσι αντιδρουν καποιοι σκυλοι μετα τη ναρκωση.οντως μετα απο μιση ωρα ηρεμησε τελειως.στο σπιτι ομως απο εκεινη τη μερα ουτε παιζει ουτε τρωει(ελαχιστο) ,νερο πινει,κ τις περισσοτερες ωρες ειναι κουλουριασμενο στο κρεββατι του.εγω προσπαθω να παιξω μαζι του μηπως κ τον τσιτωσω λιγο αλλα αυτος τιποτα.φαινεται φοβισμενος.εξω στη βολτα αντιδρα κανονικα.
σας παρακαλω γιατρε τι πρεπει να κανω
σκεφτομαι οτι σε 20 μερες θα ξαναπαμε για τα καθιερωμενα εμβολια κ τρελλανομαι
σας ευχαριστω παρα πολυ
με εκτιμηση
νικος-κερκυρα
όντως κάποια σκυλιά μπορεί μετά την γενική αναισθησία να κάνουν υπερδιέγερση (όπως ακριβώς την περιγράφεις). Τώρα η συμπεριφορά που αντιμετωπίζεις στο σπίτι είναι μάλλον ψυχολογικής φύσεως. Δώσε του λίγο χρόνο, τάισέ το για λίγες μέρες κάτι που του αρέσει και μην του δείχνεις ότι σε έχει πανικοβάλλει η κατάστασή του, γιατί μπορεί να την επιτείνει για να "κερδίζει" προσοχή. Τώρα αναφορικά με τα εμβόλια, λογικά ο συνάδελφος δεν θα το κοιμήσει, οπότε δεν έχεις να φοβάσαι για κάποια παρενέργεια.
Μία περίπτωση είναι να έχει κάποια γαστρίτιδα η οποία είτε δεν αντιμετωπίστηκε πλήρως είτε υποτροπιάζει επειδή το σκυλάκι σου βρίσκει και τρώει διάφορα αντικείμενα (παπούτσια, κάλτσες, πλαστικά κλπ). Δυστυχώς υπάρχουν ξένα σώματα που δεν φαίνονται με ακτινογραφία και με τον υπέρηχο καμιά φορά μπορεί να μην τα εντοπίσουμε. Επίσης, καλό θα ήταν σε αυτή τη φάση να του δίνεις ειδική τροφή για γαστρεντερικά προβλήματα.
Η άλλη περίπτωση είναι το σκυλάκι να μην κάνει εμετό αλλά αναγωγές. Η αναγωγή μοιάζει με τον εμετό αλλά συνήθως γίνεται αμέσως μετά την κατανάλωση της τροφής, η τροφή είναι άπεπτη (ή και αμάσητη μερικές φορές), δεν συνοδεύεται απο σύσπαση των κοιλιακών τοιχωμάτων και συχνά το σκυλί προσπαθεί να ξαναφάει την τροφή. Οι αναγωγές σε νεαρά σκυλιά συνδέονται συχνά με ανατομικές ή λειτουργικές ανωμαλίες του οισοφάγου όπως πχ μεγαοισοφάγος από παραμένον δεξιό αορτικό τόξο. Δυστυχώς για την σωστή αντιμετώπιση του προβλήματός σου θα χρειαστεί να κάνεις περαιτέρω εξετάσεις.
Δεν είναι σπάνιο μετά από κάποια υποδόρια έγχυση να παρουσιαστεί οίδημα στην περιοχή της ένεσης, το οποίο μπορεί να είναι επώδυνο και καμιά φορά να εξελιχθεί σε απόστημα με νέκρωση του δέρματος. Αυτό που μπορεί να βοηθήσει είναι η εφαρμογή θερμών επιθεμάτων (κομπρέσσες). Αυτό μπορεί να γίνει με μια πετσέτα βουτηγμένη σε ζεστό νερό την οποία θα εφαρμόζετε στην περιοχή για 15 περίπου λεπτά πρωί-βράδυ. Ωστόσω, ακόμα και αν ανοίξει, δεν είναι κάτι ανησυχητικό, θα κάνει ένα επιφανειακό τραύμα το οποίο μετά θα επουλωθεί από μόνο του, αρκεί να μην είναι σε σημείο που μπορεί το σκυλάκι να το γλύφει ή να το ξύνει. Αν το φτάνει με κάποιο τρόπο, καλό θα ήταν να του φορέσετε κολλάρο τύπο Ελισάβετ για καμιά εμδομάδα περίπου, εως ότου δηλαδή περάσει η ενόχληση.
θα ηθελα να σας ρωτησω για το μικροσωμο σκυλο μου που ειναι 12 μηνων κ ειναι 6,300 κιλα
α)το χαπι milbemax το δινω καθε μηνα γιατι μου ειπαν οτι ειναι κ για το σκουλικι της καρδιας πρεπει να το συνεχισω κ το χειμωνα καθε μηνα η καθε 3 μηνες κ
β)θα ηθελα να μαθω σε ποσες ωρες χωνευει τη ξηρα τροφη ο σκυλος μου γιατι το ταιζω στις 2.30μεσημερι κ μετα στις 20.30.το πρωι δε τρωει καθολου.μηπως ειναι λιγες ωρες διαφορα
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Κ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ
Το Milbemax όντως δίνεται το καλοκαίρι κάθε μήνα. Το χειμώνα αν θες το συνεχίζεις ή το σταματάς από Οκτώβριο-Νοέμβρ ιο (ανάλογα με τη θερμοκρασία) μέχρι Μάρτιο-Απρίλιο και στα μέσα του χειμώνα, κάπου τον Γενάρη, δίνεις είτε Milbemax είτε Drontal, για τα εντερικά παράσιτα. Προσωπικά, προτιμώ το Drontal γιατί το βρίσκω πιο αποτελεσματικό για τις εντερικές παρασιτώσεις.
Τώρα σχετικά με τις ώρες ταίσματος, δεν κατάλαβα ποιό είναι το πρόβλημα. Τρώει, 2.30, 8.30 και προβληματίζεσαι που δεν τρώει και το πρωι? Δηλαδή θα ήθελες να τον ταίζεις 3 φορές την ημέρα ή τρώει το βράδυ και μετά δεν τρώει το μεσημεριανό του? Γενικά, αν είναι ευδιάθετος, παίζει, δεν κάνει εμετό ή διάρροια και η ανάπτυξή του είναι η αναμενόμενη, δεν έχεις κάτι να ανησυχείς. Και να ξέρεις ότι, όπως και στους ανθρώπους, υπάρχουν σκυλιά λαίμαργα και σκυλιά πιο επιλεκτικά στην τροφή.
Δεν μας κούρασες καθόλου, ελπίζω να σε βοηθήσαμε
Ειναι φυσιολογικό αυτό για την ηλικία του? μηπως χρειάζεται εξετάσεις για τα νεφρά του λόγω μερικής ακράτειας? δεν ξέρω τι να κάνω...
Ο κτηνίατρός μου είπε πως είναι φυσιολογικό, αλλά το βλέπω πρώτη φορά, κι ας έχω μεγαλώση πολλά κουτάβια μέχρι σήμερα.
Η ακράτεια στα κουτάβια είναι τις περισσότερες φορές μη παθολογική και συνδέεται με τον ενθουσιασμό του κουταβιού (όταν παίζει ή χαίρεται) ή τον φόβο του, όταν πχ το μαλώνεις. Ωστόσω, υπάρχουν και παθολογικά αίτια για την ακράτεια των κουταβιών, τα κυριότερα από τα οποία είναι ο έκτοπος ουρητήρας και οι αιδοιικές στενώσεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το κουτάβι εμφανίζει στάγδην ούρηση συνεχώς, ανεξάρτητα με την δραστηριότητα. Οπότε, αν η ακράτεια είναι συνεχής, θα μπορούσες να το διερευνήσεις για συγγενείς μορφολογικές ανωμαλίες του κατώτερου ουροποιητικού συστήματος.
Πρόκειται για ένα yorkshire terrier μόλις 2 μηνών με διάγνωση επιληψίας που παρακολουθείται και χορηγείται kratium 2mg ένα δισκάκι
επί καθημερινής βάσ ης βέβαια η χορηγία αυτη ειναι προσωρινή
ο σκύλος αναστατώνεται εχει ούρηση Ξαφνικά και κλαίει ασταμάτητα στην πορεια σφίγγει δυνατά το στόμα του βγάζοντας αφρούς
διαρκεί περίπου 1λεπτό να η ἀναστάτωση και το κλάμα Συνεχίζεται
Σε Αυτή τη φάση της χορηγία του φάρμακου εξακολουθεί να εχει ταχυκαρδιες και να αναστατώνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας
παρακολουθείται από κτηνίατρο πλήρη εμπιστοσύνη
Χρειάζομαι της χρήσιμες συμβουλές σας επί του θέματος και την άποψη σας για την ιατροφαρμακευτι κή χορηγία
Με βάση την πείρας σας νοούμενου οτι μιλουμε για ενα πολυ μικρο σκυλι
..τους γονείς τους εχω και τους δύο και Δεν είχαμε ποτε τέτοιο περιστατικό
με εκτίμηση
Κατ'αρχήν θέλω να διευκρινήσουμε ότι ο κτηνίατρός σου, σου μίλησε για επιληψία συγκεκριμένα. Είναι ξεκάθαρο από την περιγραφή σου ότι το σκυλάκι κάνει επιληπτικές κρίσεις, αλλά αυτές από μόνες τους δεν σημαίνει ότι το ζώο είναι επιληπτικό. Συγκεκριμένα, η επιληπτική κρίση είναι ένα νευρολογικό σύμπτωμα που μπορεί να εμφανιστεί σε ένα μεγάλο αριθμό νοσημάτων που επηρεάζουν την λειτουργία του εγκεφάλου. Για να πούμε ότι το ζώο είναι επιληπτικό, έχει δηλαδή "ιδιοπαθή επιληψία", θα πρέπει να αποκλειστούν όλα αυτά τα νοσήματα. Αυτό απαιτεί μια σειρά αιματολογικών, βιοχημικών και απεικονιστικών εξετάσεων, ακόμα και αξονική τομογραφία εγκεφάλου. Και επιμένω σε αυτό, γιατί λόγω της ηλικίας του, είναι πιο πιθανό να έχει κάποιο άλλο συγγενές συστηματικό πρόβλημα (πχ αναστομώσεις πυλαίας φλέβας, λυσεγκεφαλία, υδροκεφαλία, εγκεφαλίτιδα, υπογλυκαιμικά επεισόδια κλπ) που να προκαλεί επιληπτικές αυτές κρίσεις, παρά ιδιοπαθή επιληψία. [Συνεχίζεται... ]
και την άμεση ανταπόκριση σας, πραγματικά Σας ευχαριστώ απ'την καρδιά μου
Δεν θα σας κρύψω οτι στον πανικό μας πανω για την υγεία του κουταβιού απευθυνθήκαμε παντού και ήσασταν η Μονή που λάβαμε ανταπόκριση
Εύχομαι να συνεχίσετε και να παραμείνετε έτσι
με εκτίμηση
Έτσι, αν υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί αυτό αρχικά, αν και εφόσον γίνεται, και στη συνέχεια να γίνει προσπάθεια να ελεχθούν οι κρίσεις. Τώρα όσον αφορά την αγωγή του, το Kratium χρησιμοποιείται κυρίως για να σταματήσουν οι κρίσεις όταν είναι συνεχείς, αλλά δεν είναι το καλύτερο για συντήρηση ενός επιληπτικού σκύλου. Το μικρό μέγεθός του είναι ομολογουμένως πρόβλημα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πάρει το "κλασικό" χάπι για την επιληψία. Υπάρχει όμως ένα παιδιατρικό σκεύασμα, το Kaneuron 54mg/ml, το οποίο είναι σε σταγόνες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολύ μικρά ζώα. Ελπίζω να σε βοήθησα, καλή τύχη με το σκυλάκι σου, δυστυχώς δεν είναι απλή περίπτωση.
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣΩΜΟΣ ΣΚΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΜΕΝΟΣ ΜΕ ΦΥΤΙΚΑ ΜΟΝΟ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΞΩΠΑΡΑΣΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ΄
ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ Κ ΚΟΛΑΡΑ(ADVANTIX K SCALIBOR)
ΣΑΣ ΡΩΤΑΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΜΟΥ.ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΤΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ Κ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΩΠΑΡΑΣΙΤΑ
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΝΙΚΟΣ ΑΠΟ ΚΕΡΚΥΡΑ
Η αλήθεια είναι ότι εμείς δεν τα εμπιστευόμαστε ιδιαίτερα και δεν τα χρησιμοποιούμε στους ασθενείς μας, οπότε δεν έχουμε επαρκή και εμπεριστατωμένη άποψη, αλλά από ότι έχουν αναφέρει άλλοι συνάδελφοι και ιδιοκτήτες, από μόνα τους δεν είναι ιδαίτερα αποτελεσματικά και καλύτερα να χρησιμοποιούντα ι σε συνδυασμό με τα φαρμακευτικά σκευάσματα. Βέβαια, θα πρέπει να λάβεις υπόψη τον τρόπο ζωής του ζώου καθώς και το παρασιτικό φορτίο του περιβάλλοντος. Ένα σκυλί που μένει σε διαμέρισμα και βγαίνει έξω μονο για βόλτα και με λουρί, εκτείθεται λιγότερο σε εξωπαρασιτα, ιδιαίτερα το χειμώνα. Από την άλλη ένας ποιμενικός σκύλος πχ που φυλάει αιγοπρόβατα σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να προφυλαχθεί με τα φυτικά σκευάσματα.
Ευχαριστώ πολύ.
Απ'ότι φαίνεται τόσο τα Pomeranian όσο και τα American Eskimo προήλθαν από τα German Spitz. Στην πορεία όμως καθιερώθηκαν σαν ξεχωριστές φυλές. Τα Eskimo υπάρχουν σε 3 μεγέθη, toy, small και standard. Ωστόσο, επειδή οι γνώσεις μας σε σχέση με τις φυλές και τις μορφολογικές διαφορές τέτοιων συναφών φυλών, είναι περιορισμένες, σου στέλνω ένα λινκ που πιστεύω θα σε βοηθήσει:
http://www.dogbreedinfo.com/germanspitz.htm
Ελπίζω να σε βοηθήσαμε
αν όντως έχει σπάσει η σπονδυλική του στήλη και το έχεις επιβεβαιώσει με ακτινογραφία, τα πράγματα δεν είναι πολύ εύκολα. Εξαρτάται από το βαθμό παρεκτόπισης ("μετακίνησης") των καταγματικών άκρων και αν αυτά πιέζουν την σπονδυλική στήλη. Ο βαθμός της βλάβης εκτιμάται ως ένα βαθμό κατά την νευρολογική εξέταση από τον κτηνίατρο. Αν η εξέταση έδειξε μεγάλου βαθμού βλάβη, είναι αμφίβολο να ξαναπερπατήσει. Βέβαια, εφόσον δε θες να το κάνεις ευθανασία, υπάρχουν καροτσάκια για ανάπηρα ζώα, που προσφέρουν μια ικανοποιητική ποιότητα ζωής στο ζώο. Αρκεί όμως να μπορεί να ουρεί και να αφοδεύει από μόνο του. Αν έχουν επηρεαστεί αυτές οι λειτουργίες, η εμπειρία μας δείχνει ότι οι επιπλοκές είναι αρκετά σοβαρές, χρειάζεται νοσηλεία από εξειδικευμένο προσωπικό και συνηθώς αυτά τα ζώα έχουν πολλά προβλήματα, με αποτέλεσμα η ευθανασία να είναι η μόνη "ανθρώπινη" εναλλακτική.
θα ηθελα να σας ρωτησω τι πρεπει να κανω για να απαλλαγει η σκυλιτσα μου απο τα τσιμπουρια. Ειναι η πρωτη φορα που κολλαει στα 7 χρονια που την εχουμε στην οικογενεια μας, παρολο μου μενουμε στην επαρχια και κανουμε βολτες στην εξοχη. Προς το παρον αφαιρω τα τσιμπουρια με το χερι και της βαζω αντιπαρασιτικο σπρευ, το οποιο κ χρησιμοποιουσα πριν κολλησει, αλλα δεν ξερω τι αλλο να κανω...
Σας ευχαριστω εκ των προτερων
Η αλήθεια είναι ότι καλό είναι να μην τραβάς τα τσιμπούρια με το χέρι, γιατί όπως τα τραβάς να υπάρχει πιθανότητα να αποκοπεί το κεφάλι τους και να μείνει στο δέρμα της σκυλίτσας σου. Γενικά, τα αντιπαρασιτικά spray με φιπρονίλη (frontline, effipro κλπ) είναι πολύ αποτελεσματικά κατά των τσιμπουριών. Πρέπει όμως να εφαρμόζονται σωστά για να δρασουν πλήρως. Κατ' αρχήν δεν πρέπει να κάνεις μπάνιο ή να βρέχεις το σκυλί για 2 24ωρα πριν και μετά την εφαρμογή τους και επίσης πρέπει να ψεκάζονται στο δέρμα, που μερικές φορές στα μακρύτριχα σκυλιά δεν είναι εύκολο. Θα πρέπει δηλαδή να σηκώνεις το τρίχωμα με την παλάμη σου και να ψεκάζεις στο δέρμα κόντρα στο τρίχωμα σε όλο το σώμα. Δηλαδή να το "μουλιάσεις" το δέρμα του. Έτσι, και τσιμπούρια να υπάρχουν, θα σκοτωθούν και θα πέσουν. Εναλλακτικά υπάρχουν και αμπούλες με δράση έναντι των τσιμπουριών. Μπορείς να πας στον κτηνίατρό σου και να τις ζητήσεις
Κατ' αρχήν συγχαρητήρια που φροντίζεις έναν αδέσποτο γατούλη, μακάρι να ήταν περισσότεροι ιδιοκτήτες εξίσου ευσυνείδητοι. Απ' ότι μου περιγράφεις και δεδομένου το νεαρό της ηλικίας του, ο γατούλης είναι υποψήφιος για δυο καταστάσεις. Είτε κάποια εξωπαρασίτωση (δεμοδήκωση της γάτας, δερματίτιδα από otodectes) είτε δερματοφυτίαση. Αλλά δυστυχώς χωρίς να το δει κάποιος συνάδελφος δεν θα είναι εύκολο για σένα να διαφοροποιήσεις τις καταστάσεις αυτές, οι οποίες χρήζουν διαφορετικής θεραπείας. Στην περίπτωση της δερματοφυτίασης είναι δυνατή η μόλυνση των ανθρώπων, κυρίως παιδιών και υπερήλικων ή ανοσοκατασταλτη μένων ατόμων. Πάντως, να μην ανησυχείς, στο άνθρωπο συνήθως αυτοϊάται ή μπορεί να χρειαστεί μια ήπια θεραπεία. Ελπίζω να σε βοήθησα. Καλή συνέχεια με τον γατούλη.
Τροφοδοσία RSS για τις ερωτήσεις αυτής της σελίδας.