Καλλωπισμός PDF Εκτύπωση E-mail

Η καλή υγιεινή του τριχώματος είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την καλή υγεία του δέρματος. Ένα υγειής σκύλος θα πρέπει να έχει λείο, στλιπνό και γυαλιστερό τρίχωμα. Αυτό προϋποθέτει την απουσία φυσικά άλλων νοσημάτων, την σωστή διατροφή με μία ισορροπημένη και καλής ποιότητας τροφής, το καθημερινό βούρτσισμα και τη χορήγηση ω3-ω6 λιπαρών οξέων.

Το βούρτσισμα απομακρύνει τις νεκρές τρίχες και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, αυξάνει την αιμάτωση της επιδερμίδας, διατηρεί το τρίχωμα σε καλή κατάσταση ώστε να αερίζεται επαρκώς το δέρμα και συντελεί στην διατήρηση της ισορροπίας του μικροκλίματος και της χλωρίδας του δέρματος. Ωστόσω, είναι χρονοβόρο, ειδικά στα μακρύτριχα σκυλιά, ενώ όταν το σκυλάκι μας δεν συνεργάζεται, μπορεί να καταστεί και αδύνατο.

Το κούρεμα του σκύλου καλύπτει λοιπόν την ανάγκη διατήρησης του τριχώματος λείου και χωρίς κόμπους, διευκολύνει την καθημερινή καθαριότητα του σκύλου ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες προσφέρει μια ανακούφιση από τις υψηλές θερμοκρασίες. Ακόμη, απαλλάσει το διαμέρισμα από έναν μεγάλο αριθμό τριχών  που μπορούν να λειτουργούν ερεθιστικά για το αναπνευστικό των ανθρώπων ή ως αλλεργιογόνα.

Στο ιατρείο μας, εκτός από την ιατρική φροντίδα των μικρών μας φίλων, παρέχεται η δυνατότητα περιποίησης και βελτίωσης της εμφάνισής τους. Αναλαμβάνουμε κουρέματα είτε καλλωπιστικά, με τη χρήση ψαλιδιού, είτε αποκατάστασης, όταν το τρίχωμα είναι μπερδεμένο και σε πολύ κακή κατάσταση, με τη χρήση κουρευτικής μηχανής.  Το κούρεμα με το ψαλίδι προϋποθέτει το τρίχωμα του σκύλου να είναι φρεσκοπλυμμένο και χτενισμένο ενώ με όποια μέθοδο και αν καταλήξουμε να κουράψουμε το σκυλάκι σας, θα πρέπει να είναι ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΣΤΕΓΝΟ. Τα σκυλάκια μπορούν να κουρευτούν είτε ξύπνια, υπό την προϋπόθεση ότι είναι συνεργάσιμα και ο ιδιοκτήτης είναι παρών είτε με μια ελάφρά ηρέμιση ώστε να μην αγχώνονται με τον ήχο της μηχανής ή τη θέα του ψαλιδιού.

Επιπλέον, στην ίδια επίσκεψη θα κόψουμε τα νύχια, θα καθαρίσουμε τα αυτιά και θα κουρέψουμε και θα καθαρίσουμε την περιγεννητική περιοχή και την περιοχή γύρω από τον πρωκτό, ώστε να διατηρείται η περιοχή καθαρή.

Σύντομα, ευελπιστούμε να επεκτεινουμε τις υπηρεσίες μας αναφορικά με τον καλλωπισμό των ζώων συντροφιάς με την παροχή μπάνιου και χτενίσματος.