Διατροφικά PDF Εκτύπωση E-mail

Η διατροφή αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα για την υγεία και ευημερία του κατοικίδιου σας. Η διατροφή δεν είναι ένα απλό κεφάλαιο όπως πολλοί πιστεύουν. Η διατροφή αποτελεί  κύριο κεφάλαιο στην ζωή του κατοικίδιου σας όπως άλλωστε το ίδιο συμβαίνει και με τον άνθρωπο.

Η διατροφή του κατοικίδιου πρέπει να περιέχει όλα τα στοιχεία που χρειάζεται ανάλογα με το

Α. στάδιο της ηλικίας

Β. φυλή

Γ. τις ανάγκες ( κυνηγετικός ή ζώο συντροφιάς )

Δ. αν πάσχει από κάποια νόσο, χρόνια ή μη.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

  1. ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ
  2. ΞΗΡΑ ΤΡΟΦΗ ( ΚΡΟΚΕΤΕΣ )
  3. ΣΠΙΤΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ

 

ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ

Υπάρχουν πολλά είδη κονσέρβας που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Κονσέρβες με κρέας κοτόπουλο, μοσχαρίσιο, υποπροϊόντα κρέατος με δημητριακά, σάλτσα gourmet  και συντηρητικά. Η κονσέρβα δεν αποτελεί ισορροπημένη διατροφή για το κατοικίδιο. Οι κονσέρβες κατά βάση περιέχουν μικρό ποσοστό πρωτεϊνών, λιπαρών, φυτικών ινών και από την άλλη περιέχουν μεγάλο ποσοστό υγρασίας.

Υπάρχουν βέβαια και φαρμακευτικές κονσέρβες για διάφορες παθολογικές καταστάσεις οι οποίες πριν την χρησιμοποίηση τους συνιστάται η γνώμη ενός κτηνιάτρου.

 

ΣΠΙΤΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ

Το σπιτικό φαγητό αποτελεί την εύκολη και οικονομική λύση. Όμως τα κατοικίδια δεν έχουν τις ίδιες διατροφικές ανάγκες με τον άνθρωπο. Πολλές φορές βλέπουμε κατοικίδια με παχυσαρκία που πολλές φορές οδηγούν σε κάποια παθολογική κατάσταση, άλλες φορές επισκέπτονται τον κτηνίατρο λόγο δυσκοιλιότητας επειδή κατά κόρον η διατροφή τους αποτελείται από κόκαλα.

 

ΞΗΡΑ ΤΡΟΦΗ ( ΚΡΟΚΕΤΑ )

Η ξηρά τροφή γνωστή σε όλους μας ως κροκέτα, αποτελεί την πιο ισορροπημένη διατροφή για το κατοικίδιο σας. Υπάρχουν κροκέτες για κάθε στάδιο της ηλικίας του ζώου που περιέχουν τα απαραίτητα συστατικά τα οποία χρειάζεται για την σωστή διατροφή και ανάπτυξη. Υπάρχουν επίσης κροκέτες με αυξημένες πρωτεΐνες ειδικές για σκυλιά εργάτες και κυνηγόσκυλα. Κροκέτες για κλινική δίαιτα και διάφορες παθολογικές καταστάσεις.